Turisme de passada
D'una banda, és una oportunitat per les famílies santcugatenques de guanyar diners aprofitant les vacances per oferir una habitació o tota la propietat a turistes
L'altre dia vaig agafar un tren per anar cap a Barcelona i vaig quedar parada per la quantitat de turistes que viatjaven al meu vagó. Vaig dedicar-me a escoltar les converses que estaven tenint entre ells, i vaig sentir que deien que havien vingut de vacances a visitar la capital catalana, però que allotjar-se allà era massa car i que els sortia més a compte llogar un apartament a La Floresta, a Sant Cugat, a Sabadell, i pel Vallès en general.
Actualment existeixen moltes plataformes a Internet que permeten a les famílies publicar i reservar habitacions privades o allotjaments sense gaires complicacions. A Airbnb, que és una de les més utilitzades actualment, s'ofereixen als mesos de juliol i agost més de 20 propietats a Sant Cugat a un preu que oscil·la entre els 18 i els 50 euros la nit. Aquest fenomen, que ja existia abans però en una quantitat molt menor, s'està massificant i cada vegada són més els turistes que vénen a la nostra ciutat només a dormir. Malgrat que a molts ciutadans se'ns pot fer estrany i fins i tot molest veure estrangers – sobretot joves – a l'estació i pels carrers a altes hores de la nit, beguts i fent soroll, aquest "turisme de passada" també comporta coses molt positives.
D'una banda, és una oportunitat per les famílies santcugatenques de guanyar diners aprofitant les vacances per oferir una habitació o tota la propietat a turistes. I d'altra banda, tot i que aquests estrangers generalment no tenen pensat fer turisme pròpiament a Sant Cugat, és una bona manera també de captar el seu interès i fer que acabin visitant els llocs més emblemàtics que potser no haurien conegut mai si s'haguessin allotjat a Barcelona.