Un ple en pràctiques
Tot i això, també he de dir que el tinent d'alcalde Carles Brugarolas, i els regidors Jordi Carreras i Pere Soler van mostrar que tenen certes habilitats a l'hora de comunicar els seus missatges o, com a mínim, certa facilitat de paraula. Que no s'interpreti aquest comentari amable amb el fet que estigui d'acord o no amb el fons de les seves intervencions. Això ja seria motiu d'un altre article...
Parlant de cares noves, també vaig observar que la majoria dels regidors (homes) de l'equip de govern (CiU + 2 independents) són alegres. M'explico. Si la dita “on hi ha pèl, hi ha alegria” és certa, resulta que entre els homes de l'equip de govern n'hi ha força. Dels 9 regidors, 5 tenen barba (de fet 6, si tenim present que en Joan Puigdomènech en porta a temporades) i un d'ells té bigoti. Bé, seguint el mateix criteri, també hi ha alegria a la CUP.
Pèls i observacions estètiques a banda, el ple d'aquest mes de setembre va ser important perquè el públic assistent, és a dir, els ciutadans, van tenir un major protagonisme i van rebre un tracte preferencial i el respecte que mereixen. Les seves intervencions han passat a fer-se en primer lloc i no com abans que eren el darrer punt de l'ordre del dia. De vegades hi havia intervencions del públic que es feien passades les 12 de la nit. Hi havia ciutadans que volien intervenir i que, lògicament, marxaven esgotats d'esperar. I, en aquest sentit, recordo anys enrere vaig suggerir a través d'articles d'opinió que les intervencions del públic haurien de ser a l'inci. També recordo que temps després va ser l'EMD de Valldoreix que va dedicidir encertadament corregir les intervencions del públic.
No sé si es va tenir present o no el meu suggeriment, però el cas és que ara els ciutadans saben que tenen mitja hora cada tercer dilluns de mes, de 18.30 h a 19 h per formular preguntes a l'alcaldessa o a qualsevol altre regidor de l'equip de govern, a la sala de plens de l'Ajuntament. A Sant Cugat també ho han corregit.
Segueix @josepmvalles al Twitter
Més informació