Opinió

Vitamines i aliments

Tenim la gran sort que al cistell de la compra, a més dels aliments, hi posem gran quantitat de vitamines

Vitamina B1: estabilitza el sistema nerviós i ajuda a mantenir la pell (cereals, arròs integral, pèsols, rovell, nous i llegums seques).

Vitamina B2: intervé en la pell i en el sistema ocular (carn, cereals, ametlles, peix i vegetals verds).

Vitamina B3: incideix en la circulació sanguínia, en el creixement i en els sistemes nerviós i respiratori (carns, cereals integrals, ous, llevats i llegums).

Vitamina B5: conté l’àcid pantotènic, necessari pel sistema nerviós (ous, cereals integrals i llevat de cervesa).

Vitamina B6: intervé en la formació dels glòbuls vermells, cèl·lules i hormones (rovell, carns, fetge, ronyons, lactis, gra integral, llevat i fruits secs).

Vitamina B8 o biotina: intervé en la formació de l’hemoglobina i en l’obtenció d’energia a partir de la glucosa (xocolata, ous i fetge boví).

Vitamina B9 o àcid fòlic: és imprescindible per a la formació de glòbuls vermells i en el desenvolupament del sistema nerviós del fetus (carns, fetge, cereals integrals, espinacs, plàtans, ametlles i cacauets).

Vitamina B12 o cobalamina: intervé en algunes reaccions enzimàtiques (fetge, ronyons, peix, ous i formatges fermentats).