La gràcia dels jocs de taula
Els jocs de taula són un mètode molt efectiu per “fer anar el cap” i, en el cas de la gent gran, resulten molt útils com a eina per l’estimulació cognitiva
Als casals sol haver-hi un ampli programa d’activitats de tota mena, però hi ha persones grans que només hi van per passar l’estona amb els amics i les amigues, mentre gaudeixen amb els jocs de taula. I això està molt bé. Com deia l’altre dia una senyora, “quedar-me a casa vol dir que en tot el matí només parlo amb el gos”. És molt millor sortir, que no pas quedar-se sol o sola a casa. Alguna vegada he dit que quedar-se sempre assegut al sofà és anar morint una mica cada dia.
Els jocs de taula són un mètode molt efectiu per “fer anar el cap” i, en el cas de la gent gran, resulten molt útils com a eina per l’estimulació cognitiva. Dedicar moments a algun joc de taula ajuda que les persones grans es diverteixin i passin una bona estona “entrenant” el seu cervell i millorant l’agilitat mental, alhora que fomenten la concentració i la memòria. El cervell funciona com un múscul: quan més es fa servir i s’entrena, més probabilitats hi ha que el seu estat sigui més saludable durant més temps.
Hi ha nombrosos jocs tradicionals, coneguts per tothom: Parxís, oca, cartes, jocs clàssics que són perfectes per millorar la concentració i afavorir la capacitat de planificació i de presa de decisions. Els escacs ja no són tan fàcils ni estan a l’abast de tothom.
El popular dòmino, un altre clàssic que afavoreix la socialització alhora que entrena la capacitat de càlcul i estratègica. A més, hi ha la versió “tridòmino”, que resulta molt interessant per a la concentració.
Sopes de lletres, mots encreuats, sudoku, jocs de càlcul, trobar les diferències, passatemps que afavoreixen l’estimulació cognitiva i sobretot serveixen per a l’entreteniment individual…
Trencaclosques. Bé siguin senzills o més complicats, fer puzles és una forma excel·lent d’entrenar la memòria visual i la motricitat.
Jocs de parelles. El conegut com “memory”, de mecànica simple, en què es treballa la memòria visual, l’atenció, la concentració i la percepció de l’espai visual.
I a la Llar d’Avis vam crear el joc de La Rosassa i el Santcupoli, que a més d’entretenir il·lustren sobre la nostra ciutat de Sant Cugat."
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.