La lactància materna
L’OMS recomana la lactància materna exclusiva (sense aigua, sucs, infusions...) durant 6 mesos; començar a introduir l’alimentació complementària des d’aquí i seguir alletant fins als dos anys o més
Està científicament demostrat que els beneficis de la lactància materna són múltiples tant per al nadó com per a la mare.
Beneficis per al nen
• És l’aliment ideal perquè li aporta tots els nutrients necessaris per al seu correcte desenvolupament.
• Li aporta anticossos que el protegeixen davant les malalties. Els nens alletats tenen menys risc de patir malalties com asma i al·lèrgies, infeccions en l’oïda, malalties respiratòries, diarrea i requereixen menys hospitalitzacions i visites al metge.
• Contribueix a la bona salut de durant tota la vida. Se sap que els nens que han estat alletats tenen menys tendència a patir sobrepès i obesitat, diabetis tipus 2 i que obtenen millors resultats en les proves d’intel·ligència.
Beneficis per a la mare
• Redueix el risc de patir càncer de mama i ovari.
• Ajuda a recuperar el pes previ a l’embaràs.
• Redueix les taxes d’obesitat.
• És econòmica i còmoda. Sempre està llesta i no requereix preparació prèvia.