La salut mental
En termes tècnics, es poden distingir dos tipus de depressió: exògena (provocada per factors externs) o endògena (predisposició interna)
La depressió pot aparèixer de sobte. Pot ser deguda a una qüestió genètica o física (per exemple, perquè el cos té dificultats per generar certes hormones, com les endorfines), a conseqüència d’una malaltia prolongada en què el tractament pot ser molt dur, o fins i tot per una migranya crònica. També pot ser causada per l’acumulació de situacions complexes a la vida (com abusos durant la infància, problemes a l’escola, assetjament escolar, baixa autoestima que et fa sentir que no aportes res a la vida, etc.).
En termes tècnics, es poden distingir dos tipus de depressió: exògena (provocada per factors externs) o endògena (predisposició interna, sigui per causes genètiques o perquè el cos deixa de funcionar correctament a causa d’una altra malaltia que fa que perdi proteïnes, hormones i altres components que el cervell i les neurones necessiten per funcionar correctament). L’ansietat prolongada també pot conduir a una depressió, ja que no tractar l’arrel del problema pot cronificar la sensació d’angoixa generalitzada.
Com saber quin tipus de depressió tinc? El més adequat és que et visiti un professional, però, mentrestant, ho pots intuir. Si la teva vida va bé i no hi ha res que et faci pensar en això, recorda si algun familiar ho va patir. Pregunta als avis o als pares, i potser et sorprendrà la resposta. Seguim!
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.