Un nou cas de discriminació per edat
Moltes persones grans, que són precisament la població que més fàrmacs consumeix, pateixen diàriament les conseqüències de la infrarepresentació en els assajos clínics de medicaments i vacunes
La majoria de medicaments per a malalties tan comunes com la diabetis o l’osteoporosi no estan provats en població de més de 75 anys. Tot i això, moltes persones grans, que són precisament la població que més fàrmacs consumeix, pateixen diàriament les conseqüències d’aquesta infrarepresentació en els assajos clínics de medicaments i vacunes.
Per això, encara que asseguren que és un tema complex, diverses associacions de majors apel·len al dret universal a la salut i a “erradicar” aquest nou cas de discriminació per raons d’edat, que a més afecta la vida de gairebé 9 milions de persones més grans de 65 anys que viuen a Espanya.
Moltes vegades els investigadors o els laboratoris acaben apostant per altres vies com ara processos més llargs, costosos i presència de més d’una malaltia en gran part dels més grans. A això, se suma que moltes vegades són les mateixes persones grans les que no participen en els assajos clínics perquè no saben de la seva existència, o si mostren interès, acaben retirant-se per “por” o qualsevol altra circumstància que acaba paralitzant els assaigs.
Per això també criden a fer més divulgació sobre la possibilitat de presentar-se voluntari a aquests assajos entre la gent gran i informar-los amb rigor.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.