El catàleg compta ja amb més de 1.500 fitxes de plantes silvestres i cultivades

TOT i més

Nou projecte per ampliar el coneixement sobre plantes

La UOC ha creat junt amb quatre universitats espanyoles més (UB, UAB, UAM i Universitat de La Laguna) un catàleg que compta ja amb més de 1.500 fitxes de plantes silvestres i cultivades, de 842 municipis

El catàleg batejat com Compartint el CONeixement ECològic Tradicional (CONECT-e) és una plataforma interactiva de recollida i transmissió de coneixements tradicionals relatius a llavors de cultius en perill d’extinció, a plantes, animals, fongs i ecosistemes.


El format de la plataforma reprodueix el de Wikipedia: qui vulgui consultar o afegir informació pot fer-ho donant-se d’alta.


El projecte es desenvolupa sota el paraigua de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB. I, a banda de les universitats, també hi participen l’Institut Botànic de Barcelona o la Red de Semillas.


CONECT-e, que es va posar en marxa el mes de febrer, vol ser el referent del coneixement ecològic tradicional. La legislació del sector reconeix que els Coneixements Ecològics Tradicionals (CET) són importants per a la conservació de la biodiversitat i la preservació dels ecosistemes.

Així el catàleg pot ser una eina de gran utilitat per dissenyar polítiques i estratègies per combatre els efectes del canvi climàtic o preservar la biodiversitat.