La solitud de qui cuida
La solitud s’agreuja per la falta de comprensió i suport per part de l’entorn, cosa que porta a un distanciament social
La solitud de qui cuida és una realitat sovint invisibilitzada, però profundament impactant. Aquelles persones que assumeixen la responsabilitat de cuidar un ésser estimat afectat per una malaltia neurodegenerativa s’enfronten a una sèrie de desafiaments emocionals, físics i socials que poden ser desbordants.
La dedicació constant i la càrrega emocional poden desembocar en una sensació d’aïllament i solitud accentuada. Les persones cuidadores solen estar tan immerses en les necessitats de la persona malalta que descuiden les seves pròpies.
Les llargues jornades tenint cura de l’altra combinades amb la falta de suport extern, deixen poc espai per a l’autocura i el descans. Aquesta situació pot generar un desgast emocional que interfereixi en el seu dia a dia amb un augment de la irritabilitat, falta de concentració, esgotament, desmotivació...
A més, la solitud s’agreuja per la falta de comprensió i suport per part de l’entorn, cosa que porta a un distanciament social.
Malgrat aquests desafiaments, és crucial reconèixer i abordar la solitud de qui cuida, especialment per tenir en compte el seu benestar i el de la persona afectada. Fer passos per deixar enrere la solitud pot ser difícil quan ja s'ha convertit en el dia a dia, però convé avivar l'esfera social perquè, al cap i a la fi, som éssers socials. AFA VO està al teu costat, ens trobaràs a la Casa de Cultura i al telèfon 656671227.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.