Els contes són finestres a la imaginació, un viatge compartit que ens ajuda a somiar i a entendre les nostres emocions. FOTO: Cedida

TOT i més

Viatjar a través dels contes

Els contes ens acompanyen al llarg de la vida i, encara que sovint creiem que són només per a infants, en realitat ens ajuden a transitar pels problemes d’una manera més agradable.

Els contes són breus viatges que fem a través del llenguatge. Ens serveixen per crear imatges que, juntament amb la nostra capacitat d’interpretació, configuren diverses escenes en la nostra delicada ment.

Els contes ens acompanyen al llarg de la vida i, encara que sovint creiem que són només per a infants, en realitat ens ajuden a transitar pels problemes d’una manera més agradable. Per exemple, t’has fixat que els contes de creixement personal ens faciliten la comprensió de certes dificultats que afrontem? Ens ofereixen un respir per canalitzar la tristesa, la ràbia, el dubte, la por i moltes altres emocions que, sovint, no sabem gestionar.

Alhora, la narrativa forma part de la nostra empremta personal. Reflecteix la manera com interpretem, mitjançant paraules i escriptura, tot allò que vivim, que ens passa o que succeeix al nostre voltant. És com un termòmetre d’emocions. Cada lletra i cada paraula estan subjectes a una valoració que ens defineix, mostrant com interpretem les nostres experiències.

Si prenguéssim com a exemple una posta de sol i ens asseguéssim a contemplar-la en silenci, diversos amics o familiars, i després descrivíssim el que hem vist, probablement semblarien capvespres diferents. La realitat no es viu de la mateixa manera per a tothom.

La manera com ens enfrontem als esdeveniments depèn de molts factors, i no hi ha una forma millor que una altra. Tot plegat dependrà de diverses circumstàncies, principalment de com ens trobem emocionalment.

Molts pares deixen de llegir contes als seus fills perquè sembla que el temps no els dona treva. Llavors els donem màquines o telèfons, sense adonar-nos que els estem robant el dret a somiar, el dret a imaginar.

No els privem d’aquests drets ni tampoc ens els llevem a nosaltres mateixos. Llegim contes junts i continuem canalitzant les nostres emocions d’una manera més saludable.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.