70 policies per reduir els furts durant el Nadal

La Policia Local i els Mossos d'Esquadra patrullen conjuntament des de l'1 de desembre al 13 de gener pels eixos comercials de Sant Cugat per reforçar la seguretat en punts de més acumulació de clients i vianants

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra han posat en marxa, des d'aquest 1 de desembre i fins al pròxim 12 de gener, l'Operació Grèvol amb l’objectiu de prevenir i reduir els fets delictius més habituals, principalment furts, robatoris en comerços i estrebades al carrer; que es registren durant el període nadalenc.

Per fer-ho, tots dos cossos intensifiquen la seva presència en les zones comercials per evitar furts durant aquestes dates. El dispositiu especial es resumeix en el servei de 70 agents que faran 3.360 hores.

Es tracta de garantir la seguretat en els principals eixos comercials incrementant la percepció de seguretat, augmentant la presència d’agents uniformats que patrullaran a peu i en franges horàries on es preveu una major afluència de ciutadans. Aquest dispositiu permet mantenir contacte directe amb els comerciants.

Paral·lelament, s'incrementaran els controls a les principals vies d'entrada a Sant Cugat, tant des del punt de vista de controls d'alcholèmia com de seguretat ciutadana.

Petit repunt de furts
L'objectiu del dispositiu és intensificar la vigilància de les zones comercials del municipi en una època on les possibilitats de patir un furt augmenten. L'inspector en cap dels Mossos d'Esquadra a Sant Cugat, Jordi Hosta, apunta que el nombre de furts experimenta un petit repunt durant les festes nadalenques a la ciutat però destaca que les xifres "no estan per sobre d'altres municipis".

"Els furts s'incrementen perquè la gent es despista més", assegura Hosta.

Els llocs on s'intensifica la presència d'agents són l'eix comercial, el centre comercial de Mira-sol, el Sant Cugat Centre Comercial i els mercats setmanals.

El comerç, tranquil
El tinent d'alcalde de Seguretat, Francesc Carol, explica que la intenció és "explicar a la ciutadania que és més fàcil que es produeixi un descuit i un furt". "Les acumulacions de gent comporta que el carterista es pot aprofitar de la situació", apunta.

La presidenta de Sant Cugat Comerç, Mayte Pérez, ha agraït l'esforç de les forces de seguretat: "Per nosaltres és més seguretat a nivell botiga i per la relació amb el ciutadà". Pérez considera que el Nadal "és una època més fàcil per haver-hi petits furts", ja que "els botiguers van més atabalats i no poden controlar tant".

Consells de seguretat
Com a consells de seguretat es demana als comerciants que comprovin que els bitllets no siguin falsos, que comprovin la identificació en els pagaments amb targeta de crèdit i que tingui la caixa registradora tancada i la buidin sovint.

A més, insten a controlar els clients que entrin als establiments, alhora que utilitzar alarmes en els productes. També posen èmfasi en el fet de vigilar les seves pertinences.

Pel que fa als clients, es posa èmfasi en vigilar les bosses en tot moment i que no s'exhibeixin diners a l'hora de pagar.

Control de productes
Paral·lelament, la Policia Local inicia el 13 de desembre l'operació Neula i Tió, destinades a comprovar que els productes que es venguin les botigues compleixin la normativa europea.

La Neula fa referència al control dels elements ornamentals i de decoració relacionats amb Nadal. L'inspector en cap de la Policia Local, Josep Maria Escarré, n'explica els motius: "Fa uns anys que sempre hi ha un petit incendi provocat per aquests elements".

Pel que fa a l'operació Tió, consisteix en controlar les joguines que es venen i garantir que han passat els controls de seguretat pertinents i estiguin homologats.

Escarré assegura que "hi ha botigues que són més propenses [a vendre productes no homologats] perquè venen productes europeus". Fa referència a basars, entre d'altres.

Finalment, la Policia Local també intensifica l'operació Banúes, destinada a evitar la venda de productes falsificats en top mantes.

 
Comentaris

Destaquem