Àlex Barberà és una institució al Sant Cugat Futbol Club. Com a coordinador esportiu i directiu de l'entitat, va liderar, amb Josep Maria Félez, ara president de la Penya Blaugrana Sant Cugat, la fundació de l'escola de futbol base del club vermell-i-negre (llavors CD Sant Cugat), el 14 de desembre de 1980, quan el president era José Vicente Díaz de Quijano. "Venia de jugar a futbol i volia transmetre als més petits tot el que m'havien ensenyat. Vaig entrenar molts equips de diferents categories de base", detalla Barberà.
President, 4 anys
Barberà, un dels socis més estimats al SantCu, va estar estretament vinculat al club des del 1971 al 2006. En va ser president 4 anys, després de José Ramon Alacid i abans de Toni Tàrrega. És president honorífic de l'entitat -també Personatge SantCu- i en el seu dia també va ser homenatjat per l'Ajuntament de Sant Cugat, amb una placa commemorativa que llueix al menjador de casa seva. "Era un directiu actiu", detalla.
Barberà: "Si no fos per l'escola i el futbol base, el Sant Cugat hauria desaparegut"
Als seus 83 anys, Àlex Barberà, ho té molt clar: "Si no fos per l'escola i el futbol base, el Sant Cugat hauria desaparegut. Al club no hi he tingut mai ni fills ni néts, i els nois eren com si fossin fills meus". Casa seva és un museu de fotografies i documents de la seva època al club.
Barberà, que viu a Sant Cugat des de 1970, va ser un dels integrants del Sant Cugat FC que, en la seva època, va viatjar per l'Estat Espanyol i Europa (França, Alemanya i Itàlia) amb els seus equips de l'escola per participar en diferents torneigs.
Un dels protagonistes del llibre del centenari del Sant Cugat FC
Àlex Barberà i Juan serà un dels protagonistes del llibre del centenari del Sant Cugat FC (1916-2016), que està escrivint Miquel Garcia, directiu del club, i que sortirà editat en els pròxims mesos.
Va jugar -era extrem esquerre- amb el primer equip del Poble Sec a Primera Regional, on va néixer. Abans de jubilar-se era treballador de FECSA.