Canvi de recorregut a les 5 Milles Femenines

El circuit se suavitza amb l'objectiu que la participació sigui més alta

Aquest dimarts s'ha presentat a l'EMD l'11ª edició de les 5 Milles Femenines. FOTO: EMD Valldoreix Aquest dimarts s'ha presentat a l'EMD l'11ª edició de les 5 Milles Femenines. FOTO: EMD Valldoreix
Aquest serà el nou circuit. FOTO: EMD Valldoreix Aquest serà el nou circuit. FOTO: EMD Valldoreix
La cursa de les 5 Milles Femenines, que enguany tindrà lloc el diumenge 9 de març, introdueix canvis en el seu recorregut, amb l'objectiu de fer-lo més assequible i així fomentar la participació. La cursa serà totalment urbana –en edicions anteriors es va combinar asfalt i muntanya– i consistirà en una sola volta. Aquests canvis afavoriran a que hi hagi menys desnivell i l'amplitud del circuit sigui més còmode per les atletes.

El circuit, amb sortida i arribada al Passeig del Brollador, davant del Complex Esportiu de l'EMD de Valldoreix, recorrerà alguns dels punts més emblemàtics de la vila. El tret de sortida de la prova serà a les 9.30 hores. Posteriorment, a partir de les 11 hores, es faran la resta de curses. L'organització ha dissenyat dos entrenaments col·lectius perquè les atletes puguin conèixer el circuit abans de la cursa.

Inscripció mixta en les categories escolars
Una altra de les grans novetats d'aquesta edició és la inscripció mixta en les categories escolars, des de prebenjamí fins a cadet. Novament, aquesta mesura s'ha pres per fomentar la participació dels més petits i fomentar entre els infants els valors de la igualtat de gènere.

En aquestes curses també s'han modificat les distàncies. El circuit per a prebenjamins i benjamins serà de 600 metres, el d'alevins de 1.000 metres, i el d'infantils i cadets de 1.600 metres. En aquestes curses l'organització premiarà els sis primers classificats de cada categoria.

Inscripcions
La inscripció és de 10 € si disposen de xip i de 12 € si no en tenen, i serà gratuita per a tots els menors de 18 anys o aquelles persones que estiguin en situació d'atur. Per formalitzar la inscripció, s'ha de fer a través del lloc web de les 5 Milles Femenines. Les dones aturades hauran de fer la inscripció presencialment al Complex Esportiu de l'EMD de Valldoreix, on hauran de presentar la documentació d'alta i la renovació de la demanda d'ocupació (DARDO)

La recollida de dorsals es farà a la fira de la corredora, el dissabte 8 de març, de 10 a 14 hores, al mercat dels dissabtes, i el diumenge 9 de març, a partir de les 8.30 hores, a la zona de sortida. L’organització requerirà la presentació del DNI i el comprovant de pagament.

Les 5 Milles Femenines s'emmarca en el programa d'activitats de conmmemoració del Dia Internacional de la Dona. En l'edició del 2013 hi va haver rècord de participació, amb unes 900 corredores.

 
Comentaris

Destaquem