El Tribunal Català de Contractes ha resolt desestimar el recurs interposat per l'empresa Teampartners contra l'adjudicació del contracte per a la gestió de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET) i la gestió dels serveis i programes que promou. Aquest contracte, valorat en gairebé 6 milions d'euros, va ser adjudicat el passat mes de juny a la Fundació Catalana de l'Esplai (Fundesplai), que va obtenir 98,47 punts enfront dels 90 que va aconseguir Teampartners. Amb aquesta resolució, el Tribunal aixeca la suspensió automàtica de l’adjudicació prevista.
L'OMET és una oficina que depèn de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament. Va néixer fa més de 40 anys amb l’objectiu de cobrir les necessitats d’activitats físiques i recreatives de la ciutat. Al municipi, impulsa programes com l'esport escolar, activitats físiques per a adults i gent gran i esdeveniments com el Cros Ciutat de Sant Cugat i la Festa de l'Esport al Carrer de Festa Major.
Els motius del recurs
Teampartners, que ha gestionat l'OMET durant 20 anys, va al·legar dues qüestions principals en el seu recurs. En primer lloc, va qüestionar un dels criteris d'adjudicació automàtica, relacionat amb el nombre de publicacions en xarxes socials que les empreses licitadores podien oferir. L'empresa considerava que la proposta de Fundesplai, amb un nombre molt elevat de publicacions setmanals, era irrealitzable i que el criteri no establia un límit màxim de publicacions, fet que provocava un desavantatge per als altres competidors.
En segon lloc, Teampartners també va posar en dubte la no valoració de les dues últimes pàgines del projecte destinat a la roba que utilitza el monitoratge, argumentant que la seva memòria excedia el límit establert només per la inclusió d'una portada i un índex, que no contenien contingut rellevant. En aquest criteri, l'empresa havia perdut els cinc punts perquè s'excedia del límit, ja que el document tenia 27 pàgines.
La resposta del Tribunal
Pel que fa al primer punt, el Tribunal considera que Teampartners no tenia legitimitat per impugnar els plecs de condicions en aquell moment, ja que no havia presentat cap recurs previ en el moment de la licitació. A més, el Tribunal afirma que no es va evidenciar cap error en la valoració de les ofertes. Es va concloure que l'oferta de Fundesplai, encara que amb un alt nombre de publicacions, era tècnicament viable, ja que no es preveia que les tasques les realitzés exclusivament una sola persona, sinó un equip de comunicació.
Pel que fa al segon punt, el Tribunal rebutja l'argument de Teampartners sobre la memòria, ja que les clàusules del contracte especificaven clarament el límit de pàgines, incloent-hi fulls blancs o de portada.
Fundesplai guanya la gestió
Amb aquesta resolució, Fundesplai consolida la seva posició com a adjudicatària del contracte. L'Ajuntament de Sant Cugat va proposar Fundesplai després d'obtenir la puntuació més alta durant el procés de licitació. Ara, l'entitat gestionarà l'OMET i haurà de subrogar els seus 150 treballadors, que encara ara treballen sota el paraigua de Teampartners. El contracte, que tindrà una durada de dos anys més dos prorrogables, inclou la coordinació d'activitats esportives, programes de promoció de l'esport i el manteniment de diversos espais municipals dedicats a la pràctica esportiva.
Amb aquesta resolució, el Tribunal Català de Contractes posa fi a la via administrativa. Des de Teampartners han notificat al TOT Sant Cugat que no interposaran cap altre recurs.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.