El Club Tennis Natació Sant Cugat fa 50 anys

Famílies santcugatenques es van reunir la nit del 28 de desembre de 1966, a El Mesón, per crear el primer club esportiu privat de la ciutat

Unes famílies de Sant Cugat es van reunir el 28 de desembre del 1966 per crear el primer club esportiu privat de la ciutat, el Club Natació Sant Cugat. Dues setmanes després, el 12 de gener del 1967, el club quedava constituït formalment. El primer que es va decidir construir va ser una piscina, la primera que hi va haver a Sant Cugat, i aquesta decisió es va prendre perquè era l’única manera de rebre una subvenció econòmica, que no va arribar mai. Les primeres instal·lacions que es van fer van ser la piscina, que ja es va estrenar l’estiu de 1967, la casa club i les pistes 1 i 2 de tennis. Al llarg d’aquests 50 anys, l’entitat esportiva local ha mantingut el seu caire social i familiar, sense oblidar l’esperit esportiu amb una escola de tennis de referència en l’àmbit català. Una història, la del CTN Sant Cugat, lligada al desenvolupament de la ciutat.

Algunes de les xifres destacades d'aquests 50 anys

1967: El Club Natació Sant Cugat es va fundar el 12 de gener del 1967. El 28 de desembre del 1966  unes famílies es van reunir a El Mesón per crear-lo.

15.000: Són les pessetes que cada família fundadora va aportar per a la construcció del club. El primer que es va fer va ser la piscina i la casa club.

1969: Es va posar en marxa l’escola de tennis, avui dia una referència en l’àmbit català. El seu primer responsable va ser Ferran Espada.

1977: Albert Meca va aconseguir el primer Campionat de Catalunya Individual de tennis, en categoria infantil, del Club Natació Sant Cugat.

1985: El Club Natació va acollir la Copa del Sol de tennis, una de les competicions més importants que ha acollit l’entitat santcugatenca.

1986: El Campionat d’Espanya Infantil Trofeu Manuel Orantes també es va jugar al Club Natació. Hi va jugar el tennista santcugatenc Alex Corretja.

1998: Es van construir les dues primeres pistes de pàdel. Avui dia en té un total de 8. També té 16 pistes de tennis i una piscina de 25 m.

2002: En el mandat del president Robert Navarro, en el període 2002-2006, es va construir la piscina coberta i la zona d’aigües.

755: Són els títols (per família) que té, en l’actualitat, el Club Tennis Natació Sant Cugat. L’entitat compta amb uns 2.300 socis.

14: Presidents del club: Garriga, Muñoz, Meca, Aguilera, Justo, Solano, Gómez, Gironella, Goitia, Vidiella, Navarro, Jiménez, Forcano i Lloret.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem