La Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), que presideix el santcugatenc Carles Muñoz, ha presentat el primer equip femení de futbol amb paràlisi o lesió cerebral a l'Estat espanyol. Ha estat aquest dissabte, 27 de gener, al matí, al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat. Es tracta d'un projecte pioner, que compta amb la col·laboració de la Fundació de la Federació Catalana de Futbol (FCF) i la Federació Internacional de Futbol per a Persones amb Lesió Cerebral (IFCPF).
A la recerca de més jugadores
Ara mateix, l'equip està integrat per onze jugadores, amb edats compreses entre els 11 i els 55 anys, i la FECPC treballa per donar a conèixer aquest projecte a altres noies, ampliar el nombre de jugadores i poder crear, més endavant, més d'un equip femení de futbol per poder fer una lliga.
Aquest conjunt està entrenat per Júlia Catot i Sònia Noell i l'integren Cristina Pérez, Sandra Martín, Neus Álvarez i Susana Pérez (FECPC); Maria Agustí i Marina Peña (Racing Adiam Sedano); Alba Bizarro i Alba Mateos (AE Badalonès); Marova El Aabid (Escola Federativa Vic); Nina Puig (Escola Federativa Sant Martí), i Maria Roca (Escola Federativa Palol). En l'acte, Àngels Solà, de la FECPC, ha donat tots els detalls del projecte.
Júlia Catot, primera entrenadora de l'equip, s'ha mostrat "molt il·lusionada" en aquest nou projecte esportiu, en la que les jugadores "viuran unes vivències molt boniques". La jugadora Alba Bizarro ha assegurat que el seu nou equip "serà la meva segona família".
Després de la presentació, l'equip ha fet la seva segona sessió d'entrenament al CAR de Sant Cugat, on s'entrenaran un cop al mes. La primera va ser el 17 de desembre.
Ningú s'ho ha volgut perdre
L'acte ha estat presidit per Maite Fandos, diputada d'Esports de la Diputació de Barcelona; Pere Guardiola, president de la Fundació de la Federació Catalana de Futbol; Natàlia Arroyo, seleccionadora de la selecció catalana absoluta de futbol femení, i Carles Muñoz, president de Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC). No hi han pogut participar perquè estan malalts Gerard Figueras, secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, i Eloi Rovira, regidor d'Esports de Sant Cugat.
Carles Muñoz ha assegurat que aquest nou projecte de la federació que encapçala "serà un èxit segur. És un dels projectes de la federació que més il·lusió em fa. Només cal veure la il·lusió i les ganes de les jugadores!".
Pere Guardiola ha destacat la clara aposta de la Federació Catalana de Futbol amb el projecte Orgullosa i també ha mostrat el seu compromís amb aquest nou equip de futbol femení amb discapacitat. "No us deixarem soles. El futbol hi ha d'encabir a tothom, és integrador i ajuda a superar les adversitats. No hi ha cap altra esport que faci més equip".
Maite Fandos ha explicat que aquesta iniciativa pionera "és una aposta de primera línia per l'esport femení" i que "en l'esport escolar, cada cop hi ha més practicants en el futbol femení. Ja fa anys que la Federació Catalana de Futbol i el FC Barcelona aposten pel futbol femení".
L'acte també ha comptat amb la presència d'Albert Mendoza, cap de relacions institucionals del CAR de Sant Cugat; Albert Montull, directiu de la Federació Catalana de Futbol i delegat del Vallès Occidental (Sabadell), i una representant del FC Barcelona.
Els World Games, a Sant Cugat
La Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals organitzarà, a Sant Cugat, del 5 al 16 d'agost, els jocs mundials per a esportistes amb paràlisis cerebral, i en aquesta competició hi podrien jugar les jugadores d'aquest nou equip fe futbol femení adaptat.