L’esport com a remei per a les malalties mentals

L’activitat física no només manté el cos en forma, sinó que també és un potent aliat contra trastorns mentals com la depressió i l’ansietat

La cita Mens sana in corpore sano del poeta romà Juvenal, del segle I, revela que els romans ja reconeixien la importància de l’esport i l’activitat física per a la salut física i mental. Recentment, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha destacat la seva importància també per a la salut mental. Segons aquest organisme, els adults haurien de realitzar entre 150 i 300 minuts d’activitat aeròbica moderada a la setmana, o el seu equivalent en activitat vigorosa, mentre que els menors haurien de fer 60 minuts d’activitat física diària. Aquesta pràctica regular no només ajuda a mantenir un bon estat de salut física, sinó que també té efectes positius sobre la salut mental.  

Evita la depressió i l’ansietat

L’activitat física pot ser un potent aliat contra els trastorns mentals, com la depressió i l’ansietat. L’exercici regular redueix els símptomes d’aquests trastorns mitjançant l’alliberament de neurotransmissors com les endorfines, que milloren l’estat d’ànim i redueixen l’estrès. A més, l’activitat física incrementa l’autoestima i proporciona una sensació de control i assoliment personal a través de la pràctica i la millora individual.

Sabies que...

Durant la seva carrera, Andre Agassi va lluitar amb la depressió, que afectava el seu rendiment i vida personal. No obstant això, va descobrir que el tennis no només era competició, sinó una eina vital per gestionar la seva salut mental. En les seves memòries, Agassi revela com l’esport li proporcionava un espai per escapar del caos emocional, ajudant-lo a recuperar l’equilibri i superar les seves dificultats internes. Aquesta experiència il·lustra com l’esport pot ser una poderosa ajuda per al benestar mental.eina poderosa no només per al rendiment físic, sinó també per al benestar mental.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem