Inna Lebedieva guanya per tercera vegada les 5 Milles Femenines de Valldoreix

En la cursa de les 3 milles la vencedora ha estat Laura Domínguez, campiona de les 5 Milles l'any 2015

L'atleta ucraïnesa Inna Lebedieva s'ha adjudicat per tercera vegada la cursa de les 5 Milles Femenines de Valldoreix, prova atlètica que aquest dissabte 12 de febrer ha celebrat la seva 13a edició. La cursa ha comptat amb una important novetat que ha estat l'organització, simultàniament, d'una segona cursa de 3 milles. La vencedora d'aquesta prova més curta ha estat Laura Domínguez, qui l'any 2015 va quedar primera de les 5 Milles.

Mireu les fotografies de les 5 Milles Femenines

La participació ha estat de 231 atletes, 100 en la competició d'adults i 131 en les competicions infantils. "Prevèiem que hi hauria menys inscripcions pel fet que es disputa en dissabte i el mateix cap de setmana de la Marató de Barcelona", ha reconegut el director de la cursa, Rafa Meléndez. "Tenint en compte això, la valoració és positiva. El nou circuit de 3 milles creiem que ha estat tot un encert perquè dóna cabuda a tot tipus de corredores".

Lebedieva, una vegada més

Lebedieva creuant la línia de meta FOTO: Lali Puig

Després de guanyar en les edicions de 2013 i 2014, Inna Lebedieva ha tornat a repetir en aquesta edició de 2016. L'any passat, l'atleta resident a Barberà del Vallès no va participar-hi. "M'agrada molt l'ambient d'aquesta cursa. És el tercer cop que la corro i la tercera que la guanyo, i espero repetir", ha dit.

Laura Domínguez, atleta del Cerdanyola CH, s'ha imposat a la cursa de 3 milles, la gran novetat d'aquest any. "És el tercer any que competeixo, però he volgut provar a les 3 milles perquè era un circuit diferent. Estic molt contenta perquè a més es col·labora amb una bona causa, i això vulguis o no també és una motivació".

Els guanyadors, per categories

Sortida d'una de les curses infantils FOTO: Lali Puig

Sílvia Rodríguez i Marta Bayona han estat les primeres classificades de les categories veterans i juvenil de les 3 milles, mentre que Maria Carmen Montiel i Mònica Montoya han estat les respectives primeres classificades de les categories veterans i juvenil de les 5 milles.

Per tercer any consecutiu les curses infantils les han corregudes noies i nois. S'han disputat un total de tres curses: infantil-cadet, aleví i prebenjamí-benjamí. Sol Rocabert i Jaume Wager han estat els guanyadors de la categoria cadet; Aitana Altuna i Jan Tomàs els vencedors de la categoria infantil; Ivet Martí i Ton Pardo de l'aleví; Carlota Blanco i Jan Andrade de la benjamí; i Lucía García i Sam Alsina de la prebenjamí.

Amb l'associació benèfica Anita

Carolina Amado (Associació Anita) recull el xec de 1.000 euros de l'organització FOTO: Lali Puig

L'organització de les 5 Milles ha lliurat un xec de 1.000 euros a l'associació benèfica Anita. L'objectiu d'aquesta associació és trobar una cura pel tumor de cèl·lules germinals infantil (un tipus de càncer del desenvolupament). A banda del xec, tots els diners que s'han recaptat dels xips de lloguer també s'han destinat a l'associació.

L'Associació Anita té un programa d'investigació i formació internacional de 5 anys (2015-2020), liderat per la fundació d'investigació Sant Joan de Déu Research Foundation (Barcelona), i el soci d'investigació internacional de l'Associació Anita, Amatruda Lab, del centre mèdic de la Universitat de UTSouthwestern (Dallas).

La Creu Roja, homenatjada

Creu Roja Sant Cugat – Rubí – Valldoreix, busca persones que vulguin ajudar-los a ajudar més FOTO: Lali Puig

En aquesta edició del 2016, l'organització ha homenatjat les voluntàries de la Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix. La Creu Roja és una institució humanitària que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones, i potenciar la igualtat, la solidaritat i la tolerància. El voluntariat i els socis fan possible atendre els col·lectius més vulnerables de la societat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem