Jael Bestué guanya el Campionat d'Espanya i s'acosta als Jocs Olímpics

La santcugatenca va superar la mínima RFEA i, si no hi ha cap sorpresa, estarà a París 2024, gràcies a una de les 26 places que queden lliures per via rànquing en els 200 metres

Jaël Bestué va ser protagonista en el Campionat d'Espanya, i és que la santcugatenca va guanyar la prova dels 200 metres, en un campionat disputat a La Nucía (Alacant), entre el divendres 28 i el diumenge 30 de juny. La velocista, a més de penjar-se la medalla d'or, va superar la mínima que demanava la Federació Espanyola d'Atletisme per poder participar en els Jocs Olímpics de París (22.80) i, si no hi ha cap sorpresa, obtindrà una de les 26 places que queden lliures per via rànquing, en ser la primera en puntuació de les atletes que no van aconseguir mínima olímpica (22.57 segons).

En el Campionat d'Espanya, així, la velocista va guanyar la final amb una marca de 22.73 segons, superant a Paula Sevilla (23.03) i a Esther Navero (23.06). La santcugatenca, a més, dominava en tot moment la competició, sent la més ràpida en les semifinals (23.18 segons) i en les sèries (23.42 segons).

D'altra banda, la també santcugatenca Elda Romeva va aconseguir una medalla de plata en el Campionat d'Espanya en la modalitat de triple salt, amb una marca de 12.96 metres. L'atleta local només va ser superada per la totpoderosa Ana Peleteiro (14.27 metres), mentre que Naiara Estanga completava el podi, amb 12.86 metres.