Joan Pahisa és un jove enginyer informàtic, jugador de tennis de taula i apassionat pel bàsquet, tot i que pateix nanisme. La producció del film ha estat possible gràcies, en part, als més de 200 mecenes que van participar el 2013 en una campanya de crowdfunding per a projectes creatius Verkami i que va sobrepassar el repte de 12.000 € proposat per La Lupa Produccions.
La intrahistòria de Glance up
La idea del documental, que tracta sobre les discapacitats, és, segons Pahisa, "que fos sempre alegre i positiu, que donés ànims a la gent. De moment, per la resposta que estem tenint de la gent que l'ha vist, sembla que ho hem aconseguit. Això és el que ens fa estar més contents". En el documental, explica, "es veu com és el meu dia a dia, la meva vida quotidiana, la preparació per anar als Mundials i com va anar allà". Tanmateix, assenyala, s'explica "com vam formar un equip europeu per poder participar en els esports d'equip".
"Glance up pretén ser la primera pedra per ajudar Joan Pahisa a crear una Federació Catalana d'Esports per a gent de talla baixa i, a mig termini, una associació a escala europea. El documental també permet reflexionar sobre la societat en què vivim des d’un punt de vista especial i únic. I alhora, és un projecte que demostra que l'esport és una poderosa eina de cohesió social”, explica Oriol Gispert, productor executiu i director de La Lupa Produccions. Al documental, també hi han col·laborat la Secretaria General de l’Esport, l’Ajuntament i TV3, que emetrà el documental pròximament. Glance up ha estat produït per La Lupa Produccions i Häns.
Als World Dwarf Games, Joan Pahisa va ser l’únic representant de l’Estat espanyol. Va viatjar 7.000 kilòmetres per sentir-se com a casa, competint en diferents modalitats esportives amb gent de la seva alçada i amb l’equip europeu que ell mateix va crear a través de Facebook: el Team Europe. Ho va fer amb dos objectius molt clars: convertir-se en campió mundial de tennis taula i, sobretot, jugar a bàsquet.