La 13a edició de les 5 Milles Femenines de Valldoreix, el dissabte 12 de març

El campionat passa de celebrar-se el diumenge a dissabte i introdueix una nova cursa de 2,5 milles

La 13a edició de les 5 Milles Femenines de Valldoreix es faran el dissabte 12 de març. A diferència dels últims anys, la cursa es farà en dissabte i no en diumenge, com fins ara. Les inscripcions, que encara no s'han obert, tindran un cost de 10 euros (12 euros si s'ha de llogar xip). Com en l'última edició, aquesta prova de caràcter popular serà gratuïta per aquelles persones que estiguin en situació d'atur o siguin menors de 18 anys.

Una nova cursa de 2,5 milles

Una de les novetats que presentarà enguany aquesta cursa pionera a Catalunya és que s'introdueix un nou circuit de 2,5 milles. L'organització, l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix i el Complex Esportiu EMD de Valldoreix, manté la prova de les 5 Milles Femenines, de 8.095 quilòmetres, i les categories cadet, infantil, aleví, benjamins i prebenjamins (femení i masculí).

Qui serà l'atleta homenatjada?

Un any més, l'organització rendirà homenatge a algú, que encara no s'ha fet públic. Fins ara, l'homenatjada sempre era una atleta, però en el 2015, i per primera vegada, no es va fer un homenatge a una atleta. Va ser l'equip de dones de Protecció Civil.

El 2015, l'organització va fer un donatiu de 1.000 euros a l'associació en contra la violència de gènere, Noestássola.

En l'última edició, en la categoria de 5 Milles es va imposar Laura Domínguez, segona el 2014, i Rachael West (Club Natació Valldoreix) va ser segona. Van creuar la línia de meta 137 corredores. En les categories de formació hi van arribar 124 escolars.