La marxadora olímpica Beatriz Pascual, homenatjada en les 5 Milles Femenines

L'atleta de Viladecans, de 31 anys, participarà en la cursa de les 5 Milles (8.045 metres) aquest diumenge, 9 de març. Va ser 6a als Jocs Olímpics de Pekín, al 2008, i 8a a les olimpíades de Londres, al 2012

L'atleta catalana Beatriz Pascual, amb el cartell de les 5 Milles Femenines de Valldoreix. FOTO: Artur Ribera L'atleta catalana Beatriz Pascual, amb el cartell de les 5 Milles Femenines de Valldoreix. FOTO: Artur Ribera
La marxadora Beatriz Pascual serà en aquesta ocasió l'atleta homenatjada de les 5 Milles Femenines de Valldoreix, prova atlètica que se celebra aquest diumenge, 9 de març. Pascual participarà en la cursa de les 5 Milles (8.045 metres) i ho farà fent marxa atlètica, la seva especialitat. Aquesta serà la primera vegada que Pascual rep un reconeixement d'aquest tipus i, per això, s'ha mostrat "molt agraïda" a l'organització. L'EMD de Valldoreix li farà un homenatge diumenge a les 12 hores, coincidint amb l'entrega de premis.

Beatriz Pascual, un referent
Beatriz Pascual té un llarg currículum impressionant i és un dels referents de l'atletisme català. L'atleta de Viladecans, de 31 anys, va aconseguir, amb la selecció espanyola, una 6a posició en els Jocs Olímpics de Pekín, al 2008, i un 8è lloc en les olimpíades de Londres, al 2012. Pascual s'està preparant, entre d'altres competicions, els seus tercers Jocs Olímpics, els de Río de Janiero, al 2016. L'atleta catalana, del club València Terra i Mar, es prepara diàriament al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat.

Xavier Gavaldà, vocal d’Esports de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix, ha presentat en roda de premsa aquest dimarts, 4 de març, a la tarda, a la Sala de Plens de l'EMD, Beatriz Pascual com l’atleta homenatjada de l'11a edició de les 5 Milles Femenines de Valldoreix. Gavaldà ha estat acompanyat per Rafa Meléndez, director tècnic de la cursa, i Àlex López, representant del Complex Esportiu EMD.

Pascual: "És una cursa per a les dones"
Per a Gavaldà, Beatriz Pascual "simbolitza la dona esportista, aquella que comença des de ben petita a fer esport i que arriba a competir al màxim nivell com són uns Jocs Olímpics". En la conferència de premsa, Pascual, que participarà per primera vegada en les 5 Milles Femenines de Valldoreix, ha explicat que "és una cursa per a les dones" i que l'any 2009 ja va córrer en la Cursa de la Dona.

 
Comentaris

Destaquem