La ucraïnesa Inna Lebedeva repeteix victòria a les 5 Milles Femenines

Més de 150 atletes han participat a la prova de les 5 Milles Femenines de Valldoreix

Un total de 156 atletes han arribat a la meta de l'onzena prova de les 5 Milles Femenines de Valldoreix, que organitza l’EMD de Valldoreix, amb la col·laboració del Complex Esportiu EMD. En la cursa de les 5 Milles s'han inscrit 225 corredores, i en la resta de categories la inscripció és la següent: prebenjamí (48), benjamí (48), aleví (33), infantil (37) i cadet (35).

La ucraïnesa Inna Lebedeva, que ja va vèncer en la passada edició, ha repetit victòria en aquesta ocasió, amb un temps de 30 minuts i 33 segons, amb 4 minuts i 20 segons d'avantatge respecte de la segona classificada, Laura Domínguez. Lebedeva, que considera que continua sent una prova "exigent i dura", ha explicat que era la primera vegada que corria des de que es va iniciar el conflicte polític al seu país d'origen: "És la primera cursa que faig després del conflicte que va deixar més de 100 morts. Encara que estic lluny i no puc fer res, crec que és un dia especial per recordar-ho i per dir que estic amb el meu país i que no oblido".

Resultats
Els guanyadors de cada categoria han estat el següents. En la categoria prebenjamí, Erika Garcia i Pau Ferràs; en la benjamí, Carla Trillas i Pablo Busquets; en l'aleví Abril Calero i David Trelles; en la infantil Carolina Benet i Eric Guzmán; en la cadet Helena Cambra i Joan Wager, en júnior Laia Navarro; i en veterans Belén Roca. Inna Lebedeva ha finalitzat primera per davant de Laura Domínguez i Belén Roca en la classificació general.

Moltes novetats
Moltes han estat les novetats d'enguany: un nou circuit totalment urbà; inscripcions de pagament a partir dels 16 anys (10 o 12 euros); i la participació, per primera vegada, de nens en les categories prebenjamí (600 metres), benjamí (600 metres), aleví (1.000 metres), infantil (1.600 metres) i cadet (1.600 metres).

Beatriz Pascual, l’atleta homenatjada
Aquest 2014 l’atleta homenatjada de les 5 Milles Femenines ha estat la marxadora Beatriz Pascual, que va participar als Jocs Olímpics de Pekín (2008) i Londres (2012). Pascual ha fet la cursa de la manera que millor sap fer-ho, fent marxa: "M'ho he passat molt bé i suposo que repetiré. Estic molt agraida i contenta que m'hagin fet aquest homenatge".

 
Comentaris

Destaquem