Nicole Ribera, contra els seus límits a la Marathon des Sables

Aquesta atleta no professional de Sant Cugat, de 42 anys, competeix per primera vegada en aquesta prova d'ultrafons, al desert del Sàhara. "Creixo davant les adversitats", assegura

La santcugatenca Nicole Ribera Townsend, de 42 anys, participa, per primera vegada, en la 30a edició de la Marathon des Sables, al desert del Sàhara, al Marroc, del 5 a l’11 d’abril. Marxarà de Sant Cugat el 2 d’abril i tornarà el 13 d’abril. Es tracta d’una competició d’autosuficiència (els atletes han de portar la seva previsió d’aliments) en la qual els participants lluiten, cada dia, contra els seus límits. I ho hauran de fer durant 6 dies per completar un total de 250 quilòmetres. Aquesta atleta no professional competirà també per primera vegada en una prova d’aquestes característiques, amb etapes llargues, dures i de molta calor. “La Marathon des Sables no em fa por, però sí que li tinc respecte. Sé que aniré al límit. No hi ha res a la vida que no hagi superat. Creixo davant les adversitats. Aquest és el meu punt fort. Ara, això no vol dir que en la tercera etapa de la cursa ho hagi de deixar”.



Nicole Ribera creu que “el terreny, amb dunes i roques és el handicap més gran que em trobaré, però també em preocupa el fet de dormir i l’alimentació”. L’atleta de Sant Cugat no improvisarà res: “No deixo res a l’atzar. Ja fa mesos que porto una disciplina molt seriosa i sé quina és l’estratègia que he de seguir a la prova”. Per a la santcugatenca, l’objectiu no és altre “que el d’acabar la cursa. Hi haurà un abans i un després de la cursa. D’això n’estic convençuda. Córrer-la és un repte personal”.

És una de les 210 dones participants

Aquesta gestora d’insta·lacions esportives serà una de les 1.384 persones que s’han inscrit en una de les proves més dures del món. En aquesta prova d’ultrafons prendran part 210 dones, de les quals cinc són espanyoles. També s’hi han apuntat 45 atletes de l’Estat espanyol. Els prop de 1.400 inscrits i inscrites representen una cinquantena de països. Nicole Ribera es cobreix ella mateixa els 5.000 euros del pressupost de la cursa i compta amb el patrocini de Mans de Sant.


Nicole Ribera és una persona molt activa i lluitadora i té molt clar que “la gent ha de lluitar per les seves il·lusions. Cadascú ha de triar els seus reptes personals. Pensar de la manera que ho faig m’ha ajudat a sortir de situacions complicades”. També es reconeix com una persona i esportista “competitiva”.

 
Comentaris

Destaquem