Nova jornada de captació de voluntaris per a l'europeu de boccia

S'instal·larà un estand a la plaça dels Quatre Cantons, aquest dissabte, 17 de gener, d'11 a 14 hores

La Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), que ja va posar en marxa, al novembre, una campanya de captació de voluntariat per a la Boccia European Continental Cup, que es disputarà a Sant Cugat de l’1 al 4 d’abril, al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler, instal·larà aquest dissabte, 17 de gener, i el 14 de febrer, d'11 a 14 hores, un estand informatiu a la plaça dels Quatre Cantons per captar voluntaris.

Col·labora-hi
L'objectiu no és altra que el d’informar els ciutadans sobre aquest campionat i animar-los a participar-hi com a voluntaris. Han de ser majors de 16 anys i la seva tasca consistirà en col·laborar en l’organització d’aquesta competició. En aquests moments, hi ha unes 35 persones voluntàries i se’n necessiten 120. Així mateix, l’organització també compta amb el suport de l’Oficina del Voluntariat de Sant Cugat per tal de captar voluntaris.

La FECPC, que organitza aquest esdeveniment esportiu internacional per delegació de la Federació Internacional de Boccia (BISFed), ja ha convocat fins a dues jornades de promoció, els passats 22 de novembre i 13 de desembre.

23 països europeus i 130 esportistes
A l'europeu de boccia hi participaran prop de 130 esportistes amb discapacitat física, acompanyats dels seus equips tècnics i auxiliars pertanyents a federacions esportives de discapacitat física provinents de 23 països europeus. En total es preveu que unes 500 persones assisteixin en aquesta cita esportiva. Els països hi competiran per aconseguir millorar la seva plaça al rànquing mundial i així classificar-se pels pròxims Jocs Paralímpics del 2016, a Río de Janeiro (Brasil).

Els 23 països són: Azerbaijan, Bèlgica, Croàcia, República Txeca, Dinamarca, Eslovènia, Finlàndia, França, Alemanya, Gran Bretanya, Grècia, Hongria, Illes Feroès, Irlanda, Israel, Holanda, Noruega, Polònia, Portugal, Rússia, Eslovàquia, Espanya i Suècia.

D’altra banda, ja s’ha activat el web oficial que recull tota la informació d’aquest campionat internacional.

Aquesta serà la segona competició internacional de primer nivell que en tres anys organitza la FECPC a Sant Cugat. El juliol i agost del 2013 va organitzar el torneig ICUP de Futbol 7 per a persones amb lesió cerebral.

La boccia, referent de l’esport adaptat
L’esport de la boccia es remunta a la Grècia clàssica, sent rescatat a la dècada dels anys 80 pels països nòrdics, els quals el van adaptar a les persones amb discapacitat. Aquest esport se sembla a la petanca, encara que es diferencia en el material, les dimensions del camp i en algunes normes del joc. Aquesta modalitat esportiva es pot jugar en parelles, equips i/o individualment. Es tracta d’un esport que possibilita la participació de jugadors amb alt grau de discapacitat física i que compta amb una gran repercussió internacional.

 
Comentaris

Destaquem