Els premis Esport en Marxa - Nit de l'esport de Cugat Mèdia, han reconegut l'esport de Sant Cugat en una gala aquest dimecres, 22 de març, al vestíbul del Teatre-Auditori on s'hi han aplegat unes 150 persones entre autoritats, entitats esportives i esportistes. El Rugby Sant Cugat, el Voleibol Sant Cugat, el Junior, l'Escola la Floresta, Josep Anton, el Club Muntanyenc, el SantCu, Jaël Bestué, Mariona Munné han estat els guardonats d'una festa que feia quatre anys que no se celebrava. Els premis han estat patrocinats per l'Hospital Universitari General de Catalunya.
L'acte ha estat presentat per la periodista de rac1 Gemma Montero i on el paper de la dona ha estat protagonista. A banda dels reconeixements, la música també ha estat present amb l'Escola de música i dansa Fusió, ja que enguany celebra el seu 50è aniversari.
El director provisional de Cugat Mèdia, Joan Miquel Fernández ha encetat l'acte destacant que "aquests premis són més necessaris que mai. Com a mitjà públic de la ciutat hem assistit al naixement, creixement dels esportistes de la nostra ciutat". També ha volgut valorar les esportistes dient que "som una ciutat on les dones han de tenir més pes a les competicions".
Jaume Garcia, santcugatenc i responsable de l'ONG Egala, ha explicat el seu projecte d'inserció del món esportiu des de clubs santcugatencs a països en vies de desenvolupament. "Gràcies a tots els entrenadors que des del 2013 han dut l'esport a la Índia".
Moment de dansa (Escola Fusió) Premis Esport en Marxa. Ajuntament
També ha dedicat unes paraules el portaveu del jurat i periodista de Cugat Mèdia Joan Garcia, qui ha destacat la feina feta per un jurat format per Carme Reverte, històrica de Cugat Mèdia i impulsora dels premis, el regidor d'Esports, Francesc Carol, Rosa Olivé, responsable de premsa del CAR Sant Cugat, Rafel Bagot, periodista esportiu de TV3 i la directora del TOT Sant Cugat, Laura Grau. El jurat ha valorat una cinquantena de propostes i trenta s'han convertit en finalistes. Garcia ha destacat que com a novetat d'enguany s'ha reconegut la tasca de l'esport inclusiu.
El director del Consell Català de l'Esport, Aleix Villatoro, ha fet un agraïment a totes les entitats que "ajuden a visibilitzar l'esport des de tots els punts de vista". A més, ha tingut unes paraules per als mitjans de comunicació, que contribueixen en aquesta tasca de visibilització.
Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Cugat Mireia Ingla, ha posat èmfasi en el fet que és una iniciativa de reconeixement i de visibilització de l'esport de casa nostra. Ingla ha afegit que "Sant Cugat s'identifica com una ciutat molt saludable i de benestar i va lligada a l'esport". També ha reconegut el paper important de les entitats per promoure l'esport femení.
Conversa 'Dona Valors'
Gemma Montero, Carme Barceló, Laura Ester i Gemma Mengual durant la gala dels premis Esport en Marxa. AJUNTAMENT
La gala ha tingut un altre moment especial amb la conversa entre tres dones vinculades amb l'esport; la periodista Carme Barceló, la jugadora de waterpolo del CN Sabadell Laura Ester i la santcugatenca olímpica en natació artística Gemma Mengual. Tant Ester com Mengual han coincidit que encara queda molt per fer, "tot i que s'ha avançat moltíssim", han coincidit. També s'ha parlat de les seves experiències i les dificultats que es troben pel fet de ser dones esportistes. Per exemple, quan Mengual va ser mare va deixar la seva carrera: "Vaig deixar la natació per tenir els meus dos fills, però vaig tornar per anar al Mundial de Río perquè van confiar en mi". En canvi, Ester ha confessat que té por a ser mare pel que pugui passar "si marxo que passarà, podré tornar? Els homes tenen fills i segueixen les seves carreres com si res".
Els premis
S'han premiat a 10 categories entre clubs, esportistes i projectes d'un total de 50 candidatures i 30 finalistes de la mà dels membres del jurat, del patrocinador, de l'Aleix Villatoro, director del Consell Català de l'Esport i del regidor d'Esports Francesc Carol.
El premi a la millor direcció esportiva i social:
* Club Rugby Sant Cugat. Subcampió copa catalana sub14. Subcampió d'Espanya, campió de lliga catalana i copa catalana seven sub 16. Campió de lliga catalana, subcampió d'Espanya i de copa catalana. Els finalistes han estat: DSV - Club Voleibol Sant Cugat i la secció d'hoquei herba del Junior FC.
Premi a la millor direcció esportiva i social: Club de Rugbi Sant Cugat (ESPORTS EN MARXA 2023). Ajuntament
Millor equip júnior
* Aleví, infantil i cadet del DSV - Club Voleibol Sant Cugat. Campions de Catalunya i d'Espanya. I el finalista era el Juvenil femení Junior
Millor equip sènior
* Junior femení hoquei herba. Medalla de bronze a EHL, màxima competició continental. Els finalistes han estat: UESC tenis taula i el Futbol Sala Sant Cugat femení
Premi millor equip sénior el fenení hoquqei herba. (Premis ESPORT EN MARXA 2023). Ajuntament
Millor entrenador/a
* Josep Anton, entrenador del primer equip femení de la UESC de tenis taula. Ha aconseguit l'ascens a Superdivisió, màxima categoria estatal. Els finalistes han estat Albert Casorrán i Marcel Malgosa
Millor entrenador, Josep Anton, entrenador del primer equip femení de la UESC de tenis taula (premis Esport en Marxa 2023). Ajuntament
Millor equip escolar
* Equip aleví masculí d'handbol de l'escola la Floresta. Primer classificat a la lliga Preferent Comarcal i Campió Final Nacional de Catalunya. Els altres finalistes són l'Aleví masculí de bàsquet l'escola Avenç i l'Aleví femení de vòlei del Pureza de María.
Millor equip escolar. Equip aleví masculí d'handbol de l'escola la Floresta (premis Esport en Marxa 2023) Ajuntament
Millor promoció de la base
* DSV - Club Voleibol Sant Cugat. Temporada històrica del planter amb tres campionats d'Espanya: aleví, infantil i cadet. Entre altres èxits. Els altres finalistes han estat el Club Rugby Sant Cugat i la Secció hoquei herba Junior.
MiMillor promoció de la base, DSV - Club Voleibol Sant Cugat (premis Esport en Marxa 2023)- Ajuntament
Premi Esport inclusiu
* El projecte 'Obrim Camí', del Club Muntanyenc Sant Cugat. El projecte busca fer accessible els entorns naturals, corriols i rutes de muntanya a la gent amb mobilitat reduïda. Els finalistes han estat el CFU Mira-sol Baco i Catalònia Fundació Creactiva, la Penya Blaugrana i el Taller Jeroni de Moragas i la UESC-Tea. Formació dels equips ASDI i TEA'm.
Premi Esport inclusiu: El projecte 'Obrim Camí', del Club Muntanyenc Sant Cugat. Premis Esport en Marxa 2023-Ajuntament
Millor projecció exterior
* Jaël Bestué. Atleta olímpica. Bestué ha fet història amb el relleu de 4x100 metres amb una cinquena plaça al Mundial, i a l'Europeu i batent el rècord estatal. Les finalistes han estat Paula Ramírez i Cristina Pujol
Millor projecció exterior. Jaël Bestué. Atleta olímpica. Premis Esport en Marxa 2023-Ajuntament
Millor esportista ex aequo
* Mariona Munné. Ascens amb el primer equip de la UESC i amb només 16 anys, ha disputat l'Europeu absolut en individuals i dobles convertint-se en rècord de precocitat en aquesta cita europea, i Jaël Bestué. Les finalistes han estat Bet Segarra i Maria Losada.
Millor esportista ex aequo: Mariona Munné i Jaël Bestué. Premis Esport en Marxa 2023-Ajuntament
Premi a tota una trajectòria
* 50 anys del SantCu femení. Primer equip femení i pioner del futbol a la nostra ciutat. La finalista és Dani Martí.
Premi a tota una trajectòria. 50 anys del SantCu femení. Premis Esport en Marxa 2023-Ajuntament
La 22a Edició dels Premis Esport en Marxa – Nit de l'esport de Cugat Mèdia ha comptat amb el patrocini d'Hospital Universitari General de Catalunya, i la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat, CAR Sant Cugat, Cavas Hill, l'escola de música i dansa Fusió, HP, GPU i TOT Sant Cugat.
150 persones s'han aplegat a la gala dels premis Esport en Marxa 2023. Ajuntament
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.