L'associació esportiva Sant Cugat Creix ha reunit 321 capitans i 50 delegats de 16 entitats esportives adherides a la seva Carta Ètica, en la segona edició del Dia del Capità, que s'ha fet aquest dijous, 6 d'abril, al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat.
En una jornada participativa dirigida per Albert Casorrán, psicòleg esportiu de Sant Cugat Creix, els jugadors i jugadores han treballat la transmissió dels valors en l'esport a través de deu estacions. La novetat d'enguany ha estat l'especial atenció de la jornada en els 4 punts del decàleg de la Carta Ètica dedicats al respecte, donat que el treball de camp i el sistema de registres utilitzat durant la temporada indica que és aquí on l'associació vol dedicar atenció als esportistes santcugatencs.
Les 16 entitats participants
Les 16 entitats que hi han participat han estat: Club de Rugby Sant Cugat, DSV Club Voleibol Sant Cugat, Patí Hoquei Club Sant Cugat, Junior FC, CFU Mirasol Baco, Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat, Unió Esportiva Sant Cugat, Club Handbol Sant Cugat, Club Muntanyenc Sant Cugat, Qbasquet Sant Cugat, Futbol Sala Sant Cugat, Club Artística Sant Cugat, Club Sincro Sant Cugat, Club Esportiu de Balls de Saló Sant Cugat, Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET), i Paidos.
L'acte ha comptat amb la presència d'Eloi Rovira, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat; Albert Salarich, president de Sant Cugat Creix, i Albert Mendoza, cap de Relacions Institucionals del CAR de Sant Cugat. També hi han assistit presidents i presidentes i directius i directives dels clubs assistents.
La jornada, molt més multitudinària que al 2016, ha aconseguit, a través del conveni de Sant Cugat Creix amb CaixaBank, 1 euro solidari per participant en el Dia del Capità, import que rebrà l'entitat santcugatenca PREAD (Prevenció de l'ansietat i la depressió).
Sant Cugat Creix viatja a Leicester
Sant Cugat Creix i l'Ajuntament de Sant Cugat participaran en la pròxima reunió del Consorci Ethics4Sports, que tindrà lloc del 19 al 21 d'abril a la Universitat de Leicester (Anglaterra). Serà en aquesta trobada quan es posaran en comú els diferents treballs que han anat avançant els socis del consorci. Aquesta reunió és una de les darreres abans de concretar les conclusions d'aquest projecte de dos anys que forma part del programa Erasmus+ de la Unió Europea.
Durant la trobada, assistiran al seminari internacional organitzat per la Universitat de Leicester 'Is sport fair?' on s'abordaran diverses qüestions des de l'òptica científica i també amb l'experiència i coneixement d'un únic grup d'esportistes en actiu convidats, d'esports com el futbol, rugbi, cricket i bàsquet.