Sant Cugat fa el relleu a Sant Fruitós de Bages com a Ciutat del Bàsquet Català

L'acte se celebra dissabte a la tarda al Pavelló d'Esports de Sant Fruitós de Bages, amb la presència de Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat

Sant Cugat serà ja, formalment, aquest dissabte, 14 de gener, Ciutat del Bàsquet Català 2017, iniciativa de la Fundació del Bàsquet Català. L'acte de traspàs que farà el municipi de Sant Fruitós de Bages a la ciutat de Sant Cugat com a Ciutat del Bàsquet Català 2017 tindrà lloc aquest dissabte, 14 de gener, a les 19 hores, al Pavelló d'Esports de Sant Fruitós de Bages. L'Ajuntament de Sant Cugat estarà representat per la seva alcaldessa, Mercè Conesa, i el regidor d'Esports, Eloi Rovira. També hi seran Joan Fa, president de la Federació Catalana de Basquetbol i Marisol Colet, de la Fundació de la Federació Catalana de Basquetbol. Pròximament, està previst que es presenti oficialment aquesta distinció per a Sant Cugat.

Amb la Ciutat del Bàsquet Català 2017, Sant Cugat organitzarà diverses activitats esportives, socials i culturals. Ho faran, conjuntament, l'Ajuntament i una comissió organitzadora creada per l'ocasió.

Els integrants de la comissió

La comissió de la Ciutat del Bàsquet Català 2017 està formada, entre d'altres, per un representant de l'Ajuntament; de la Fundació del Bàsquet Català; de la Unió Esportiva Sant Cugat; del Qbasket Sant Cugat; de l'Europa International School; de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET); del periodista esportiu Jordi Robirosa; de Sergi Piquet, directiu de la secció de bàsquet del FC Barcelona; d'Albert Mendoza, cap de relacions externes del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat; de Miquel Martínez, exjugador del Club Bàsquet Sant Cugat; de José Luis Lolo, expresident del CB Sant Cugat, i Joan Pahisa, president de l'associació Persones de Talla Baixa (PTB).

La Ciutat del Bàsquet Català, des de l'any 2000

L'any 2000 es va iniciar aquest projecte que consisteix a nominar, cada any, una ciutat, vila o poble de Catalunya com a Ciutat del Bàsquet Català, on durant tot l'any se celebren activitats i actes esportius, socials i culturals referents al bàsquet. Des de l'any 2000 fins ara les ciutats que han acollit una Ciutat del Bàsquet Català han estat Lleida (2000), Girona (2001), Mataró (2002), Tarragona (2003), L'Hospitalet (2004), Badalona (2005), Manresa (2006), Castellar (2007), Sitges (2008), Blanes (2009), Tortosa (2010), Vic (2011), Terrassa (2012), Castelldefels (2013), La Seu d'Urgell (2014), Granollers (2015) i Sant Fruitós del Bages (2016).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem