Solanellas (CTN Sant Cugat): "Hem d'estar preparats per l'entrada del pickleball"

Miquel Solanellas és el nou president del Club Tennis Natació Sant Cugat des de l'octubre

Miquel Solanellas és el nou president del Club Tennis Natació Sant Cugat des de l'octubre, després que la seva candidatura fos l'única que es presentés. El santcugatenc, de 60 anys, treballa en l'àmbit de la prevenció de riscos laborals i ara afronta una nova etapa com a president amb l'objectiu de seguir millorant el club. Solanellas fa un repàs a l'actualitat del CTN Sant Cugat, desgranant alguns detalls de la secció de tenis, pàdel o natació.

Com va ser la seva arribada al club?

Vaig entrar com a soci el 1994, fa més de 30 anys, però vaig estar una temporada que no venia gaire. El 2018, no obstant això, em vaig tornar a reenganxar amb el tenis i vaig començar a venir molt i arran d'això, l'antic president, Xavier Prunera, em va proposar entrar a la junta com a vocal de Tenis i posteriorment com a vicepresident esportiu.

Per què va decidir presentar-se com a president?

S'acabava el mandat de Prunera i ell va voler donar continuïtat al model que ell havia transformat. És per això que ens va proposar als membres de l'antiga junta de presentar-nos com a presidents. Jo tenia els meus dubtes, ja que encara estic en etapa laboral, però vaig decidir presentar-me perquè em feia il·lusió i comptava amb el suport dels meus companys de junta.

Quin és aquest model de club que assenyala?

Encara que sembli obvi, és un club propietat del soci i al servei dels socis, a diferència d'altres clubs del Vallès que són gestionats per una empresa o que tenen un model fix, el nostre objectiu és ser un club familiar. Ara mateix hi ha 870 títols vigents, la qual cosa suposa uns 2.500 socis.

Quins són els objectius del mandat?

La junta anterior va fer una feina molt ben feta de reconversió de persones no sòcies a sòcies, eliminant pràcticament el pagament per ús d'instal·lacions, i això ho volem mantenir. D'altra banda, volem millorar algunes instal·lacions que han quedat obsoletes, i ja no només esportives, sinó també la Casa Club o la terrassa. També volem modernitzar la comunicació del club. Finalment, volem fer una revisió dels protocols esportius i de la normativa interna per millorar el nivell de l'escola de tenis i de pàdel.

Quin moment viu la secció de tenis?

Tenim l'honor de ser dels pocs clubs de Catalunya que sempre hem tingut tenistes en totes les categories, des de benjamí fins a júnior, tant en masculí com en femení. És veritat que hem tingut uns anys una mica de travessia pel desert, i és que ens van marxar jugadors de molt bon nivell. I no és el mateix tenir jugadors en totes les categories a fer-ho de manera competitiva. Així que el nostre objectiu és treballar des de benjamí perquè puguin arribar a un gran nivell en la categoria júnior.

I en el cas del pàdel?

El pàdel ha viscut un boom en els darrers anys i ara tenim molta demanda de pistes. El que hem de fer és gestionar les pistes per no morir d'èxit, ja que les instal·lacions són les que són i no podem fer grans ampliacions, ja que hi ha un pla urbanístic amb limitacions. Estem fent una anàlisi per mirar si hem de construir més pistes en els pròxims anys.

Aquest augment ha estat en detriment al tenis?

No. És cert que el creixement del pàdel ha sigut superior al tenis en els darrers anys. En el club, però, tenim un alt nivell de tenis, simplement que és un esport que s'ha estancat pel que fa al nombre de practicants.

És un privilegi tenir socis de renom com Àlex Corretja?

Sí, és un referent en el món del tenis, arribant a ser número 2 de l'ATP, i tenir-lo aquí és un gran honor. Ens ha ajudat amb el seu assessorament i criteri a millorar l'escola de tenir. I pels més joves, és molt important poder-lo veure en les pistes del club jugant o entrenant.

Han pensat acollir competicions de renom?

Pel que fa al tenis, tenim previst acollir un ITF 400 de cara a setembre i serem seu del Campionat de Catalunya de Veterans aquest març. En el cas del pàdel, ho hem d'estudiar bé, perquè no tenim tantes pistes com el tenis (10 de pàdel i 16 de tenis) i hem de buscar un equilibri entre poder fer un campionat i no perjudicar el soci que vol venir a jugar.

S'ha anunciat la creació de nous clubs de pàdel a la ciutat. Creu que els podrà afectar?

Només en el cas d'aquelles persones que només volen fer un pagament per ús de les instal·lacions. Pel que fa a les famílies que busquen un club de lleure per aprendre i poder jugar, no tenim competència.

Tenen les portes obertes a crear pistes de pickleball?

És un esport que està entrant fort i hem d'estudiar si val la pena dedicar recursos. En l'última reunió amb els presidents dels 12 clubs més emblemàtics de Catalunya es va tractar el tema, i 4 o 5 van anunciar que estaven ja treballant per fer pistes. Vam prendre nota, i és que no és una moda passatgera dels Estats Units, sinó un esport que entra amb força i haurem d'estar preparats per poder adaptar alguna pista.

Un altre dels esports en els quals són un referent és la natació. Han pensat fer un pas endavant per participar en més competicions o obrir una escola d'adults?

Ens ho hem plantejat, però per ara el nostre objectiu és fomentar que els infants puguin competir. És veritat que no tenim el nivell de l'escola de tenis o pàdel, però sí que és una secció que funciona molt bé i que tenim un gran equip.

Fa poc han arreglat tot el camp de futbol. Hi tenen pensat crear alguna activitat vinculada a aquest esport?

La nostra idea no és crear una secció de futbol, però si hi ha una gran demanda de socis que estan oberts, ho haurem de valorar. El camp de futbol és per a tots aquells infants que en el seu lleure els agrada jugar i és per això que l'hem readaptat, però no tenim al cap crear una escola ni competir.

I altres esports?

Tenim una àrea de fitness molt consolidada, amb classes dirigides amb una gran demana. És una àrea important per nosaltres, que compta també amb un circuit exterior de cal·listènia.

Com està la part social?

En els darrers anys ha abaixat una mica l'activitat arran de la pandèmia, però ara estem intentant reflotar i augmentar les activitats, tant esportives com socials. És per això que organitzem arrossades o calçotades, celebrem Carnaval o participem en la Cavalcada, entre altres coses. A més, tenim la Setmana del Club al setembre, amb un munt d'activitats.

Quin moment creu que viu l'activitat esportiva de la ciutat?

No soc especialista ni coneixedor de l'activitat municipal, però sempre que passo per algun pavelló estan fent bàsquet, handbol, voleibol... El que sí que conec són els altres clubs de tenis de la ciutat (el Club Esportiu Valldoreix i el Junior FC) i tenim contacte i molt bona relació. Sant Cugat és una ciutat ideal per practicat esport i fer salut i des del club volem seguir contribuint en això.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?