Terribas, candidata al Club Voleibol: "El model del club és d'èxit, som el referent"

Núria Terribas ha estat presidenta del Club Voleibol Sant Cugat des del gener del 2016 i ha estat en la directiva de l'entitat en els últims 4 anys. És directiva de la Federació Catalana de Voleibol

Les eleccions a la presidència i junta directiva del Club Voleibol Sant Cugat se celebren el divendres 14 de desembre, de 17 a 21 hores, al Pavelló de Voleibol de Valldoreix. Un total de 293 socis i sòcies de l'entitat tenen dret a vot i hauran d'escollir entre les candidatures de Núria Terribas i Martín Fernández.

Núria Terribas Sala ha estat presidenta del CV Sant Cugat des del gener del 2016, quan el llavors president, Lluís Moreno, va renunciar al càrrec. Llavors, Terribas, com a vicepresidenta de l'entitat, va agafar la presidència. Ha estat en la junta directiva de l'entitat en els últims 4 anys i és sòcia des de la 9 anys. És directiva de la Federació Catalana de Voleibol des del 2017. És santcugatenca, té 54 anys i és advocada. Té tres filles, dues jugant al club: una juga a l'equip de Primera Divisió Estatal, i l'altra, al juvenil bronze. Dels 12 als 32 anys va jugar a bàsquet.

L'eslògan de la seva candidatura és 'Fets i Persones, una candidatura per seguir creixent'. Si la de Terribas és la candidatura guanyadora, estarà formada per 12 directius i directives. Núria Terribas Sala seria la presidenta i Maria Manén, la vicepresidenta. L'àrea tècnica esportiva estaria integrada per Núria Terribas, Maria Manén, Javier Rodríguez, Josep Clarabuch i Alfons Guirao; l'àrea econòmica, per Andrés Sancho, Núria Terribas, Carme Ponte, Salvador Villa i Nadina Erill; l'àrea social, per Maria Manén, Carmina Piera, Nadina Erill i Jordi Marquès, i la de comunicació, per Alfons Guirao, Jennifer Tortonese, Jordi Marquès i Carmina Piera. Toni Alemany continuaria sent el director tècnic esportiu del club. De l'última junta directiva només repeteixen 3 directius: Núria Terribas, Carme Ponte i Salvador Villa.

 

Per què es presenta?
En aquests últims 4 anys hem fet una feina important i val la pena continuar-la perquè el club està en una línia ascendent i ens agradaria poder acabar de consolidar aquest creixement que ha fet, acabar-lo d'ordenar bé. El que és el gruix del voleibol escolar ja està experimentant una certa frenada, per tant, la problemàtica que hem tingut en aquests dos últims anys que pujaven moltes noies del voleibol escolar ara s'està frenant una mica i això ens permetrà ordenar internament els equips de base i intentar consolidar que es mantinguin els equips cadet i juvenil, que continuïn fent esport i tinguem un espai adequat al nivell de cada jugadora. Pel que fa a la gestió del club, hem fet un pas important d'estructura econòmica, que la podem millorar en l'àmbit d'esponsorització per poder donar aquesta solidesa per no estar patint, poder finançar activitats i, fins i tot, fer coses que potser fins ara no hem pogut fer per falta de recursos.

Amb una junta renovada.
Els últims 4 anys, la junta directiva ha estat molt inestable, amb moltes baixes i noves incorporacions. Per això, també, en part, tinc ganes de poder seguir amb una junta més sòlida, més nombrosa, que puguem repartir bé les tasques, que no recaigui tanta càrrega de treball sobre 3 o 4 persones i que això ens permeti treballar una mica més tranquils.

Quins són els principals punts del seu programa?
Les línies bàsiques són refermar el model de club que creiem que és d'èxit, compaginar la formació de la base i, per tant, oferir la pràctica de voleibol a totes les noies que així ho vulguin, adaptat als seus nivells, amb l'alta competició, que vol dir mantenir el primer equip a Superlliga, l'equip de Primera Nacional, uns equips A que cada any estiguin lluitant per ser campions de Catalunya i per anar als campionats d'Espanya. Creiem que això és perfectament factible buscant l'equilibri, tot i que sempre hi ha aquelles petites friccions, de jugadores que creuen que no estan a l'equip que creuen que han d'estar. Creiem que és el que ens ha donat la visibilitat del club de referència a Catalunya. Hem de ser capaços de comptabilitzar les dues coses. Coses a millorar serien poder perfeccionar més l'estructura tècnica i, per tant, poder donar més estructures de suport a la direcció tècnica esportiva amb les coordinacions per línies, que ja hem començat a fer aquesta temporada. També hem de millorar la part social i de comunicació, que fins ara les hem portat com hem pogut perquè fins ara no teníem una estructura de gent de suport suficient. Tenim gent molt experta en els dos camps. També oferirem coses de tipus lúdic-social als socis, a les jugadores, coses diferents.

Compta amb l'actual cos tècnic i amb el director esportiu, Toni Alemany?
Sí, sí. Tenim un cos tècnic molt ben cohesionat. Aquesta temporada, a més, hem incorporat més noies, que vénen del planter, i aquest és un altre dels nostres objectius, anar aconseguint que entrin més noies en el cos tècnic perquè creiem que és bo que les petites i no tan petites vegin que noies que han fet una trajectòria al club com a jugadores, ara siguin entrenadores. Al Toni Alemany intentarem millorar-li també les prestacions d'estructura amb les quals ell pugui treballar millor.

Presenten alguna proposta diferent, innovadora?
Des del punt de vista esportiu, els resultats que en els últims anys ha aconseguit el club són els millors que hem tingut en molts anys, a totes les categories. Ara mateix, en aquest moment de la temporada, la majoria dels nostres equips estan entre els tres primers a la classificació. S'està treballant bé i estem fent bé les coses i quan es fan bé i surten els resultats no és el moment de fer grans transformacions ni grans canvis, sinó enfortir allò que es té perquè es pugui treballar amb millors condicions.

Quin moment viu el club?
Estem en un moment molt dolç. És veritat que tenim un moment òptim d'imatge exterior, de reconeixement des de fora a tots els nivells. La presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, Maribel Zamora, em va dir recentment que el CV Sant Cugat és un club referent. Tenim una excel·lent relació en l'àmbit federatiu, amb l'Ajuntament de Sant Cugat, el Consell Català de l'Esport i la federació espanyola. Ara tornarem a anar a la Copa d'Espanya amb 220 jugadores a Valladolid i Guadalajara, amb 19 equips. No hi ha cap club d'Espanya que faci això. I això és un esforç important de logística i d'organització. Per a les noies és una experiència que la viuen amb il·lusió, és una competició que els agrada. Aquestes coses són les que fan que el CV Sant Cugat sigui un club gran.

En l'última entrevista que li vaig fer va dir que veia complicat crear una àrea masculina per falta d'instal·lacions esportives municipals. Ho continua pensant?
Obrir una línia masculina seria minoritària en el sentit que ara mateix a Sant Cugat no hi ha un gran volum de nois que vulguin jugar a voleibol. L'estructura del club pel que fa a equips ara mateix no pot créixer més si no tenim més instal·lacions perquè amb els 24 equips que tenim ara ja tenim ocupat les instal·lacions que l'Ajuntament ens posa a disposició. L'única cosa que podríem fer per començar a treballar l'àrea masculina és treure equips femenins o reduir la qualitat d'alguns equips femenins, per exemple, deixant-los amb dos dies d'entrenament en comptes de tres. Això generaria també queixes perquè totes les noies tenen el mateix dret a tenir els mateixos dies i hores d'entrenament.

Quan acabi el seu mandat, què és el que li agradaria que la gent recordés del seu mandat?
Que creiés que s'ha fet una feina transparent, propera a la gent, per satisfer a tothom, tot i que això és molt difícil perquè satisfer a 300 famílies és gairebé impossible. Que s'ha fet una feina qualitativa, en la mesura que hem tingut els recursos per fer-la i que valorin l'esforç, que no sempre es valora, de la junta directiva, de les persones que estem voluntàriament dedicant temps personal i de família a un objectiu comú que és que les nostres filles puguin practicar voleibol.

Per primera vegada en 30 anys, hi haurà eleccions al CV Sant Cugat. És bo?
Hi ha gent que diu que sí i d'altra que no. La nostra és una candidatura continuista en la trajectòria perquè és bona, l'altra, és molt més disruptiva. Són plantejaments molt diferents i el seu projecte no és el que el club necessita. Però això ho decidiran els socis. Si és que realment l'altra candidatura explica amb transparència el que vol fer, que això és el que jo no tinc clar si realment serà així. Està clar que la proposta de l'altra candidatura trenca amb aquest model, el nostre, de separar totalment la gestió de la part tècnica i la junta directiva. I també té altres objectius en relació a les línies de competició.

Per què creu que es presenta Martín Fernández?
Ha fet una derivada que jo no acabo d'entendre perquè ara fa un any ens va dir que marxava del club al mes de maig, que hi havia coses del club que no li agradaven. Ell estava descontent perquè havíem fet fora a l'Eros Ortiz, que era un dels seus entrenadors preferits, la seva mà esquerra, i això no ho va pair, de cap manera. I, després, que estava descontent de com estàvem enfocant el tema del voleibol escolar i la coordinació del voleibol escolar amb vinculació amb el club. És un molt bon entrenador, però jo no el veig de president. Són registres diferents. Amb un entrenador que es presentarà de president, que està en desacord de moltes coses de les quals fèiem i que anava criticant la junta i al director esportiu, vam decidir que no seguís.

Qui creu que guanyarà les eleccions, i per què?
Nosaltres. Si la gent ve a votar, guanyarem nosaltres. Hi ha una àmplia majoria del club que està contenta amb la feina que s'està fent, malgrat petites discrepàncies de criteri que hi pot haver en situacions puntuals. En global, en la gestió del club i de com s'està portant el club, la gent està contenta. El que vota una opció alternativa és perquè ha d'estar molt descontent o perquè creu que hi ha moltes coses que es fan malament, i això no és la majoria del club. La nostra campanya electoral es ven amb els fets i amb la realitat del que és el club. No venem històries fictícies. La clau, i aquí sí que incidirem, és que la gent vingui a votar. Això és molt important. Que el que surti escollit sigui el més representatiu possible. El que seria una llàstima és que amb els 300 socis que tenim en votin 50. Aquest és un missatge que transmetrem molt clarament a la gent. Que la gent vingui a votar. És un compromís de tots, que el club és de tots.

 
Comentaris

Destaquem