Una cursa de 3 milles i que es farà en dissabte, novetats de les 5 Milles Femenines

La tretzena edició d'aquesta prova atlètica que es farà el dissabte 12 de març col·laborarà econòmicament amb l'associació benèfica Anita i homenatjarà La Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix

Una cursa de 3 milles (4,828 quilòmetres) i que el campionat d'atletisme es farà en dissabte i no en diumenge com és habitual són les principals novetats de la 13a edició de les 5 Milles Femenines de Valldoreix. El campionat es farà el dissabte 12 de març, a partir de les 9.30 hores, amb sortida i arribada al davant del Complex Esportiu EMD Valldoreix. Rafa Meléndez, director tècnic de la cursa, ha assenyalat que, amb aquesta nova cursa de 3 milles, l'organització pretén “que totes les dones hi puguin participar”. En totes dues curses hi haurà dos punts d'avituallament.

Sábat: “Volem fomentar que la dona faci més esport"

Lluís Carreras, Carolina Amado, Josep Puig, Núria Sábat i Rafa Meléndez FOTO: Àlex López Puig

Núria Sàbat, directora d'Eventing Sport 5, empresa que gestiona el Complex Esportiu EMD Valldoreix, ha explicat en la presentació d'aquesta prova d'atletisme que “commemorarem el Dia de la Dona fent esport, que és el que ens agrada. Volem fomentar que la dona faci més esport”. Per la seva banda, Josep Puig, president de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix, ha explicat que “després de 13 edicions, les 5 Milles Femenines continua sent una competició pionera a Catalunya”.

Les inscripcions, fins al 9 de març

Les categories de base estan obertes a noies i nois FOTO: Lali Puig

Les inscripcions es poden formalitzar fins al dimecres 9 de març al web de les 5 Milles Femenines o bé, presencialment, al Complex Esportiu EMD de Valldoreix. Les curses de 3 i 5 milles femenines tenen un cost de 10 euros, i 12 euros si s'ha de llogar el xip (aquest és el tercer any seguit que aquestes dues curses no són gratuïtes).

Les curses de categories de base, que per tercer any consecutiu l'organització l'ha obert a la participació masculina, són gratuïtes i l'organització els regalarà una bossa. Com en el 2015, els atletes de les curses de formació també portaran un xip. La recollida de dorsals es farà el divendres 11 de març, de 17 a 20 hores, al Complex Esportiu EMD Valldoreix.

Totes les participants en les curses de 3 i 5 milles femenines rebran una samarreta commemorativa i un welcome pack amb productes dels patrocinadors. Per la seva banda, totes les atletes de menys de 18 anys i aquelles que acreditin està en situació d'atur la seva inscripció serà gratuïta.

Les tres primeres classificades absolutes de cadascuna de les dues curses rebran un trofeu, com el que també s'enduran la primera classificada en les categories júnior i veteranes. També es premiaran els sis primers classificats de cada categoria de promoció.

Tres sessions d'entrenament

Com en els últims anys, l'organització oferirà tres sessions d'entrenament perquè les atletes puguin conèixer els circuits de 3 i 5 Milles Femenines (8,046 quilòmetres). El dimecres 2 de març se'n faran dues, a les 9.30 hores i a les 20 hores, amb sortida al Complex Esportiu EMD Valldoreix. I el dissabte 5 de març se'n farà una a les 10 hores.

Amb l'associació benèfica Anita

El 12 de març, en el decurs de les 5 Milles Femenines de Valldoreix, l'organització lliurarà un xec de 1.000 euros a l'associació benèfica Anita. L'objectiu d'aquesta associació no és altra que el de trobar una cura pel tumor de cèl·lules germinals infantil (un tipus de càncer del desenvolupament). L'Associació Anita té un programa d'investigació i formació internacional de 5 anys (2015-2020) d'altíssim nivell científic, liderat per la fundació d'investigació Sant Joan de Déu Research Foundation (Barcelona), i el soci d'investigació internacional de l'Associació Anita, que és Amatruda Lab, del centre mèdic de la Universitat de UTSouthwestern (Dallas).

A banda del xec dels 1.000 euros, tots els diners que es recaptin dels xips de lloguer que retornin els i les atletes també serà per a l'associació Anita.

La valldoreixenca Carolina Amado, presidenta de l'Associació Anita, ha destacat “la manca de tractaments” per resoldre aquest tipus de casos.

La Creu Roja, homenatjada

En aquesta edició del 2016, l'organització homenatjarà les voluntàries i voluntaris de la Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix. La Creu Roja és una institució humanitària internacional que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones, i potencia la igualtat, la solidaritat i la tolerància. El voluntariat i les persones sòcies fan possible atendre els col·lectius més vulnerables de la societat.

El valldoreixenc Lluís Carreras, president de la Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix, ha mostrat el seu agraïment per rebre aquest reconeixement. “Tenim 4.400 socis i sòcies i 350 voluntaris i voluntàries, i la majoria són dones”.

La presentació de la 13a edició de les 5 Milles Femenines s'ha fet aquest dilluns, 29 de febrer, al matí, a la Sala de Plens de l'EMD de Valldoreix.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem