El Voleibol Sant Cugat guanya i manté viu el somni europeu

En la seva primera participació en una competició continental, les vermell-i-negres aconsegueixen superar els trenta-dosens de final

El primer equip del DSV Club Voleibol Sant Cugat segueix fent història, després de guanyar 3 a 1 al Genève Volley suís en la CEV Volleyball Challenge Cup, el dimecres 16 d'octubre al pavelló de Valldoreix. Les vermell-i-negres, així, aconsegueixen classificar-se pels setzens de final de la tercera màxima competició europea, en el seu debut en un torneig continental.

Més info: Victòria històrica del Club Voleibol Sant Cugat en el seu debut a Europa

En el primer parcial, set molt igualat en els compassos inicials (10 a 10), en els quals Viviane Braun ha estat la referència ofensiva de les vermell-i-negres. A partir d'aquí, vendaval de les suïsses, que amb un parcial demolidor (0 a 10), han fet un pas endavant per sumar el primer set. Tot i que el DSV Club Voleibol no s'ha rendit en cap moment, aprofitant les accions defensives de Maria Antonia Gomila i la potència d'Ana Cecilia Aparecida, el primer set ha acabat a favor de les rivals (18 a 25).

Un bon inici de set de les santcugatenques, traient rèdit del servei d'Itziar López i de la visió de joc d'Anna Newsome (12 a 2), ha estat clau perquè les locals es reenganxessin dins del partit. El DSV Club Voleibol Sant Cugat ha aprofitat aquest bon inici i s'ha deixat guiar per l'encert d'Alesandro Hurtado des de la xarxa per encarrilar el set (25 a 11) i empatar de nou el partit.

Les vermell-i-negres han sortit al tercer set conscients que de guanyar-lo segellaven el pas als setzens de final. Així, tot i un inici igualat (7 a 6), l'equip s'ha aferrat als bons minuts d'Ana Cecilia Apreciado per obrir una escletxa en el marcador (14 a 8), demanant el tècnic rival un temps mort. La reacció visitant, però, no ha arribat, i el DSV Club Voleibol Sant Cugat ho aprofitava per segellar el seu pas de ronda, en uns grans minuts d'Aina Berbel (25 a 16).

Tot i que l'eliminatòria ja estava sentenciada, el Genève Volley ha volgut vendre cara la seva derrota ens els instants inicials del quart set (18 a 17). Les santcugatenques, no obstant això, han acabat fent gala del seu potencial i han sentenciat el partit amb el definitiu 25 a 21.

Amb tot, el DSV Club Voleibol Sant Cugat jugarà els setzens de final davant l'italià Reale Mutua Fenera Chieri'76, conjunt que ja va guanyar la competició la temporada 2022/2023. El partit d'anada serà a domicili el dimecres 13 de novembre, mentre que la tornada es jugarà a Valldoreix en un horari encara per determinar.