Aquest dissabte, #StCugatTéSang

Des de les 10 a les 22 hores l'ajuntament acull la sisena Marató de sang de Sant Cugat, que vol arribar als 400 donants

Donació de sang 2013 4 Donació de sang 2013 4
Campanya donació sany 2013 Campanya donació sany 2013
Donació de sang 2013 2 Donació de sang 2013 2
Arriba una nova edició de la marató de donacions de sang a l'ajuntament de Sant Cugat. Durant tot el dia, de les 10 hores a les 22 hores ininterrompudament hi ha camilles disponibles a l'Ajuntament de Sant Cugat per atendre a tots els donants.

La novetat d'enguany és ser presents també a la xarxa. Per fer més visible la jornada ininterrompuda de donacions i arribar així a l'objectiu de les 400 hemodonacions que s'ha marcat l'organització, es fa difusió a través de les xarxes amb l'etiqueta #StCugatTéSang. El director del Banc de Sang i Teixits a la Catalunya Central i el Vallès Occidental, Xavier Salines explica que "aquesta vegada fem una aposta clara pel 2.0 per arribar sobretot als joves". De fet la franja d'edat amb menys donacions a Sant Cugat són els joves d'entre 18 i 35 anys precisament "el col·lectiu més actiu a la xarxa", ha manifestat el regidor de Serveis Socials, Sanitat, Joventut i Habitatge, Raül Grangé.

Nou objectiu: 400 donacions
D'aquesta manera i amb la suma de totes les donacions, es vol arribar als 400 donants, una xifra que superaria les 300 que es van enregistrar l'any passat. A la jornada hi col·laboren també l'Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental, la Creu Roja del Vallès Occidental i el Rotary Club de Sant Cugat que aportarà voluntaris per ajudar a dinamitzar i informar als ciutadans per animar-los a donar sang.

Els organitzadors han recordat que cal ser conscients de la importància que té fer donacions de sang perquè 1 de cada 10 persones hospitalitzades necessita sang o el què és al mateix que 3 de cada 4 persones necessitarà sang alguna vegada a la vida.

Requisits per donar sang
Tenir entre 18 i 65 anys
Pesar més de 50 quilos
Si s'hi va al matí cal haver esmorzat
No anar-hi just després de dina

Fes-te ambaixador!
Com a novetat, enguany la marató de donacions de Sant Cugat vol fer-se visible també a través de la xarxa. Per això el Dr. Salinas ha animat a tothom a participar-hi fent-ne difusió a través dels perfils personals i l'etiqueta #StCugatTéSant. "Si no pots donar sang, fes-te ambaixador", ha recordat el Dr. Salines.

 
Comentaris

Destaquem