Braseria la Bolera

El restaurant braseria La Bolera celebra enguany els seus trenta anys de presència a la ciutat, havent passat de ser una sala de bitlles a ser una braseria de qualitat que ofereix un servei exquisit

La història de la braseria comença amb una llar de foc a la zona del bar. FOTO: Cedida La història de la braseria comença amb una llar de foc a la zona del bar. FOTO: Cedida
El restaurant braseria La Bolera  celebra els seus 30 anys. Tres dècades han passat des que obria portes a la ciutat el dia 24 de maig de 1984. Ho feia amb en Ramon i la Carmen, que van iniciar un projecte basat en la qualitat del producte i el saber fer, aplicat a la cuina catalana. Els seus fills, un noi i quatre noies, van implicar-se de seguida en el negoci familiar. El fill gran, Ramon, ens fa cinc cèntims de com ha evolucionat fins el dia d’avui.

Amb el pas dels anys, l’originari Bowling Bar de Sant Cugat ha vist com desapareixia la sala de bitlles, i com creixia la braseria en nombre de menjadors i de serveis per als seus clients. Sempre mantenint una qualitat i un saber fer que els distingeix.

Com va néixer La Bolera
En Ramon Masó és la segona generació d’un negoci familiar que ara dirigeix la mare, la Carme, després que el 1994 va morir en Ramon Masó pare, i que ha esdevingut una referència a la ciutat. En Ramon explica que “al principi, La Bolera no era restaurant, era una sala de bitlles on fèiem entrepans i copes. A la llar de foc que tenim a l’entrada, a la zona del bar, vam començar a fer quatre botifarres per servir esmorzar als primers clients que vam tenir, que eren del barri. Als vespres, també venia algú a fer una torrada amb pernil, que tallàvem a mà a la barra mateix. Tot era molt rústic, molt de tota la vida”.
Un model que va agradar, va fer créixer la clientela de La Bolera i els va portar a plantejar-se ampliar el negoci. “Vam ampliar, fent el menjador del pis de dalt, amb cuina a sobre per oferir un bon servei. Però de seguida aquest menjador va quedar petit, eren 70 places, i ja ens vam plantejar substituir la sala de bitlles per un altre menjador”.

La substitució va començar deixant la sala de bitlles a sota d’un entarimat, on es va fer un nou menjador. “Va arribar un moment, el 1994, en què ens vam plantejar fer canvis. Vam tenir la sort de poder comprar la casa del costat, i vam poder fer el pati, el menjador gran, vam treure les pistes de bitlles... I a partir d’aquí ha estat tot créixer especialitzant-nos en la brasa, fins el que som actualment”, explica el Ramon.

Què defineix la cuina de La Bolera
“La nostra cuina és producte, bàsicament”. Producte ben cuidat, amb una bona qualitat, i és tot, naturalment, a la brasa; no hi ha ni forns ni res especial. Tot a la brasa, amb bona llenya, i ben fet”, apunta el Ramon. Explica que “la brasa, el secret, és fer-ho amb carinyo, com si ho fessis per a tu. No hi ha cap secret: és bon producte i ben fet. Buscar-li el punt”.

I és que a La Bolera seleccionen els millors productes de temporada del mercat, amb la millor qualitat i amb denominació d’origen, que formen els ingredients fonamentals dels seus plats, i són especialistes en verdures i carns, tot elaborant en una bona brasa i apostant sempre per la qualitat i la proximitat.

Els espais del restaurant
El restaurant braseria La Bolera disposa de dues cuines i un total de quatre menjadors amb una decoració rústica i d’acord amb la cuina catalana tradicional que ofereixen.Cada un dels espais està envoltat per un ambient càlid i confortable, on celebrar-hi des d’àpats informals, fins a grans celebracions familiars o professionals.

Trenta anys al teu costat
La gran família de La Bolera us dóna les gràcies a tots els clients i amics que els heu fet costat tots aquests anys. Sense vosaltres no hauria estat possible!

Aquest cap de setmana, 24 i 25 de maig, celebraran amb cava amb tots vosaltres aquestes tres dècades a la ciutat.
Us hi esperen a tots, clients i amics, i també als que encara no els coneixeu. Moltes felicitats!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem