La terra s’ha de preparar prèviament cavant-la i aportant-li matèria orgànica, per exemple, mantell, que s’ha de barrejar bé.
També convé afegir una mica d’adob natural.
Quan tingueu la terra ben treballada i barrejada, haureu de fer uns forats per a la sembra.
També convé afegir una mica d’adob natural.
Quan tingueu la terra ben treballada i barrejada, haureu de fer uns forats per a la sembra.
- Faves
Es poden conrear a partir de llavors o de planter. Si ho feu a partir de llavors, les haureu de col·locar de tres en tres en cada forat i tapar-les bé amb terra. Si ho feu a partir de planter, col·loqueu les plantetes a una distància de 20 cm entre cadascuna.
- Pèsols
També es poden conrear a partir de planter o de llavors. Si la varietat de pèsol que heu plantat és de tija alta necessitareu instal·lar un tutor perquè s’hi enfili. També serà útil col·locar unes branques seques a ambdós costats del forat on heu posat les llavors. En uns 10 dies començaran a germinar les llavors i veureu les primeres fulles.
- Alls
Per sembrar alls i aconseguir alls tendres, desgraneu un cap d’alls, i aneu conreant cada gra a uns 5 cm de l’altre, tapant-los bé amb terra.