Crispetes, un aliment calòric

La vitamina E i la fibra són dos dels components de les crispetes, producte resultant d’escalfar a altes temperatures el blat de moro

Les crispetes pertanyen, per tant, al grup dels cereals elaborats.
Es tracta d’un aperitiu les qualitats del qual varien en funció de l’acompanyament sucre/caramel o sal o de si es consumeix sol, i també de si són elaborades per nosaltres o bé les comprem ja fetes. Evidentment, si les fem de manera casolana, aprofitarem al màxim les seves qualitats nutritives i el nombre de calories serà menor, ja que els greixos que utilitzarem per a la transformació del blat de moro o crispeta seran molt més controlables.

Ens centrarem, però, en les crispetes naturals. Es tracta d’un aliment calòric, ja que 100 grams de producte equival a unes 500 calories. També conté proteïnes, minerals i vitamines, especialment del grup E. Com que és un aliment vegetal, té absència de colesterol.

Atès el contingut en fibra, les crispetes afavoreixen el trànsit intestinal. A la vegada, posseeixen un elevat contingut de vitamina E, un poderós antioxidant, beneficiós per a la nostra vista i la pell.

En forma de preparat alimentari, les qualitats de les crispetes poden variar radicalment, ja que podrien contenir greixos saturats, ja que s’utilitza en la seva elaboració olis de palma o coco i mantegues. La quantitat de sodi també augmenta exponencialment. Recordem que la sal en excés contribueix negativament en la retenció de líquids i, consegüentment, en l’augment de pes corporal.

 
Comentaris