Les crispetes pertanyen, per tant, al grup dels cereals elaborats.
Es tracta d’un aperitiu les qualitats del qual varien en funció de l’acompanyament sucre/caramel o sal o de si es consumeix sol, i també de si són elaborades per nosaltres o bé les comprem ja fetes. Evidentment, si les fem de manera casolana, aprofitarem al màxim les seves qualitats nutritives i el nombre de calories serà menor, ja que els greixos que utilitzarem per a la transformació del blat de moro o crispeta seran molt més controlables.
Ens centrarem, però, en les crispetes naturals. Es tracta d’un aliment calòric, ja que 100 grams de producte equival a unes 500 calories. També conté proteïnes, minerals i vitamines, especialment del grup E. Com que és un aliment vegetal, té absència de colesterol.
Atès el contingut en fibra, les crispetes afavoreixen el trànsit intestinal. A la vegada, posseeixen un elevat contingut de vitamina E, un poderós antioxidant, beneficiós per a la nostra vista i la pell.
En forma de preparat alimentari, les qualitats de les crispetes poden variar radicalment, ja que podrien contenir greixos saturats, ja que s’utilitza en la seva elaboració olis de palma o coco i mantegues. La quantitat de sodi també augmenta exponencialment. Recordem que la sal en excés contribueix negativament en la retenció de líquids i, consegüentment, en l’augment de pes corporal.
Es tracta d’un aperitiu les qualitats del qual varien en funció de l’acompanyament sucre/caramel o sal o de si es consumeix sol, i també de si són elaborades per nosaltres o bé les comprem ja fetes. Evidentment, si les fem de manera casolana, aprofitarem al màxim les seves qualitats nutritives i el nombre de calories serà menor, ja que els greixos que utilitzarem per a la transformació del blat de moro o crispeta seran molt més controlables.
Ens centrarem, però, en les crispetes naturals. Es tracta d’un aliment calòric, ja que 100 grams de producte equival a unes 500 calories. També conté proteïnes, minerals i vitamines, especialment del grup E. Com que és un aliment vegetal, té absència de colesterol.
Atès el contingut en fibra, les crispetes afavoreixen el trànsit intestinal. A la vegada, posseeixen un elevat contingut de vitamina E, un poderós antioxidant, beneficiós per a la nostra vista i la pell.
En forma de preparat alimentari, les qualitats de les crispetes poden variar radicalment, ja que podrien contenir greixos saturats, ja que s’utilitza en la seva elaboració olis de palma o coco i mantegues. La quantitat de sodi també augmenta exponencialment. Recordem que la sal en excés contribueix negativament en la retenció de líquids i, consegüentment, en l’augment de pes corporal.