El peix blau és un dels aliments més saludables. És una font important de proteïnes d’alt valor biològic, vitamines (A, B1, D i E), sals minerals (calci, iode, ferro i zinc) i d’àcids grassos insaturats com l’Omega-3.
El peix que aporta més quantitat d’àcids Omega-3 són: sardines en oli, salmó, tonyina, verat, arengades, truita i calamar. S’aconsella el seu consum 3 vegades per setmana de les següents formes: rostit, a la planxa amb una mica d’oli, guisat amb verdures o arròs.
L’Omega-3 aporta grans beneficis a l’organisme
• Protegeix el sistema cardiovascular degut a que redueix els nivells de colesterol dolent o LDL i augmenta els nivells de colesterol bo o HDL, la qual cosa evita el dipòsit de greixos en les parets arterials i prevé l’arteriosclerosi, causa de nombroses malalties tals com cardiopaties coronàries, accidents cerebro-vasculars, etc.
Altres efectes són que impedeix la formació de trombos (facilita la fluïdesa de la sang) i disminueix la tensió arterial. Té propietats antiarítmiques ja que regularitza el ritme a l’incrementar les transmissions elèctriques entre el múscul.
• Fomenta la salut mental, essent molt aconsellable en els casos de depressió, estrès i en algunes esquizofrènies.
• Evita l’aparició de càncers de colon, mama i pròstata. En el càncer de mama inhibeix l’acció dels estrògens que són els elements cancerígens. Eviten la disseminació dels tumors i les seves metàstasis.
• Té propietats antiinflamatòries que rebaixen la inflamació i el dolor en les artritis reumatoïde, el lupus, la malaltia de Crohn i la colitis ulcerosa.
• Millora la salut de la pell. Prevé l’aparició de psoriasis i èczemes.
• Alleugera la fatiga crònica.
• Prevé l’osteoporosi i enforteix les dents i ossos degut a la seva abundància en calci.
• Indicat en la profilaxis del boci i malalties tiroïdees, gràcies a la presència de iode.

Contingut patrocinat per Condis Coll Favà