Els hidrats de carboni

Els hidrats de carboni haurien de constituir una part important de la nostra dieta i es troben, principalment, en el pa, la pasta, els cereals, l’arròs, les patates i els llegums

Els experts en nutrició recomanen que la ingesta de calories diàries procedents dels hidrats de carboni hauria de ser al voltant del 60% del total consumit.

Hi ha dos tipus de carbohidrats: el refinats i els que s’inclouen en els aliments integrals. La quantitat de fibra –un tipus de carbohidrat– que trobem en els aliments refinats és notablement inferior a la que hi ha en els aliments integrals. Recordem que la fibra té com a principal facultat la regulació del trànsit intestinal i la contribució en la reducció del colesterol.

En qualsevol cas, sempre que puguem triar un aliment integral, serà millor que els aliments refinats, ja que aquests últims perden part de les seves qualitats nutricionals i dels antioxidants, especialment la vitamina E. En els aliments no refinats, la vitamina E hi és present de manera important. Aquesta vitamina té la missió de controlar els radicals lliures, de manera que facilita la prevenció i el retard de l’envelliment cel·lular. Una altra opció són els aliments elaborats fets a partir de cereals integrals. Aporten també hidrats de carboni, imprescindibles per a la nostra salut.

 
Comentaris
quim Fa 11 anys
no entenc reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees