El Mercat Vell, de la plaça de Sant Pere de Sant Cugat, comença una remodelació per recuperar la seva "essència de mercat" i tornar a apostar pels espais de degustació gastronòmica. Així, l'operador Grup Killfish, que gestiona Can Gula i Garden Pizza a la ciutat, i també altres locals en diferents municipis, serà l'encarregat de dinamitzar les parades que ara mateix encara estan buides en l'edifici municipal. "Volem preservar l'essència de mercat, que de manera natural puguis venir i comprar productes, i també oferir producte de degustació de qualitat i a un preu popular", explica Nacho Nuñez de Grup Killfish.
Ara mateix, al Mercat Vell, hi ha instal·lada una botiga Casa Ametller i una parada de cafeteria i fleca. Així, a aquesta oferta se li sumarà la iniciativa de Grup Killfish, que consistirà en un espai de celler amb vermut i tapes; un altre espai d'aus i ous, on es podrà degustar, entre altres, truites; una altra ubicació dedicada a la carn i al pollastre a l'ast fet al carbó; un espai per a peixateria; i un espai per altres especialitats d'amanides o tàrtars, entre altres. Amb totes aquestes parades ocupades, el Mercat estarà al 100% de la seva ocupació.
La intenció del nou operador és que l'edifici conservi l'essència de mercat, però que l'experiència sigui còmoda pels clients. "Volem donar el màxim de comoditats per fer la degustació, que el client pugui fer la demanda digitalment, però també pugui anar a la parada. El que demanis t'ho serviran a taula". També es vol fer una aposta clara pel menjar preparat per emportar, una altra de les característiques típiques dels mercats de tota la vida. "El mercat no por perdre l'essència del menjar per emportar", explica.
En paral·lel, Núñez ha valorat l'aposta de la seva empresa pel Mercat Vell. "Som santcugatencs i ens fa molta il·lusió poder operar en un espai tant simbòlic i reconegut com el Mercat Vell. És un emblema de la ciutat i és molt gratificant per a la nostra empresa".

Les obres han començat aquest dimecres 26 de març FOTO: TOT Sant Cugat
S'espera que els nous espais es puguin inaugurar al mes de maig, ja que les obres no són estructurals sinó d'adequació de l'espai.
Inauguració el 2015
El Mercat Vell va obrir al 2015 com a nou espai de degustació i venda, després que els actuals gestors Gourmets Sant Cugat S.L. n'assumís la remodelació i la concessió de gestió per 50 anys. En aquests deu anys, l'espai ha passat per diferents moments i les botigues de degustació han anat variant, fins al moment actual que hi ha un Ametller i una parada fleca-cafeteria. Amb aquest nou operador, els gestors esperen poder impulsar de nou l'espai de venda i degustació. A més, a la part superior de l'edifici es vol aprofitar per fer esdeveniments culturals com petits concerts, exposicions o presentacions de llibres, tal icom expliquen des de Gourmets.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.