El potencial del teixit comercial de Sant Cugat s’estén molt més enllà del centre de la ciutat. Entre aquest comerç dels barris que rodegen el centre s’ubiquen els del Parc Central, Can Mates i Volpelleres. Tres barris on podem trobar des d’establiments totalment orientats als serveis com perruqueries i centres de psicopedagogia, fins a mercats on comprar tot allò que necessitem per a casa, sobretot aquest Nadal atípic i diferent, sense oblidar els bars i restaurants on gaudir d’un menú a la terrassa o d’un cafè ben calent a primera hora del matí. Les amplituds de les vies que donen forma a aquests barris, com és el cas del carrer de Manel Farrés, el de Benet Cortada, el de Vallseca o l’avinguda de la Clota, per citar-ne només alguns, juntament amb les mesures anticovid que han posat en marxa els comerços, fan que la compra en els establiments siguin 100% segura pels santcugatencs i les santcugatenques de totes les edats.
Comprar en les botigues situades en aquestes zones fa omplir de vida els barris, enriqueixen la cohesió social i fomenten la pertinença de la comunitat. Però no només això, quan som clients, els nostres comerciants saben el que volem i com ho volem i ens saluden pel nostre nom. Comerciants que sempre estan atents a les novetats, així com a les necessitats i al servei de les persones per adaptar-se a la realitat de cada moment i ara és un moment especial. El comerç local ha viscut una etapa molt intensa en els darrers mesos i ara ha arribat el torn de visitar-los per retornar tot el que aporten a la ciutat i molt especialment als barris. I és que el comerç de barri fa ciutat i en comprar al costat de casa ens beneficiem de moltes coses, que, de vegades, no som conscients.
Comprant els productes i els serveis en els locals que trobem al barri estem fomentant valors de proximitat i de sostenibilitat, però també impulsem que la riquesa local es quedi a Sant Cugat; recolzem una millor convivència ciutadana; cuidem el medi ambient, ja que no necessitem desplaçar-nos amb vehicles de motor; ajudem a mantenir i a crear nous llocs de treball i que el barri sigui més segur.
Invertir en la ciutat i en nosaltres mateixos comprant en els comerços de barri
La pandèmia ha canviat les formes de consum i desenes de comerços locals s’han ajustat i adaptat a les noves demandes del mercat reforçant el repartiment a domicili o iniciant un sistema de reserves i citat prèvia, entre altres. La crisi de la Covid-19 també ha posat de manifest que en comprar en els comerços de l’entorn, invertim en la nostra ciutat, de manera que és com si invertíssim en nosaltres mateixos. L’activitat comercial no ha parat, ni pararà en els pròxims dies, amb la campanya de Nadal a tocar.
Una campanya de Nadal atípica
Encara que aquest Nadal serà diferent tal com l’havíem conegut fins ara, els valors del comerç seran els mateixos de sempre, pel que és important fomentar el comerç de proximitat i visitar els nostres comerços.
Les ajudes al comerç en xifres
900 MIL€: és el que ha destinat l’ajuntament en ajudes directes al teixit empresarial i comercial.
30.000 Llars: S’han beneficiat dels vals per fer compres en els establiments locals.
900€: És el que han pogut demanar comerços, autònoms i microempreses per fer front als efectes de la crisi.
Mercat de Volpelleres: El nou punt de trobada
El 21 de maig de 2019 obria portes el mercat municipal de Volpelleres, un espai àmpliament reivindicat pels veïns i veïnes de la zona. En aquest breu període de vida, el mercat s’ha convertit en un punt de trobada del barri. L’equipament vol esdevenir el futur motor del comerç de proximitat, repetint el mateix èxit d’altres mercats. Per fer possible que el mercat ampliï la seva oferta per convertir-se en un pol de cohesió social en el barri, Promusa ha obert la licitació de noves parades fins al 29 de gener. Més informació al mail: comercial@promusa.cat.