Conesa reivindica l'ús del català a la UE en el dia d'Europa

Coincidint amb el Dia d’Europa, l’Ajuntament  ha organitzat una recepció institucional per a totes les persones que, residents a la ciutat, són originàries d’altres països comunitaris

La diversitat santcugatenca però a l'hora la identitat catalana han estat presents durant el dia d'Europa, que s'ha celebrat, com cada any, al Claustre del Monestir de Sant Cugat aquest divendres, 9 de maig. Unes 150 persones, procedents de diferents països de la Unió Europea, i que viuen a la nostra ciutat, han assistit a l'acte institucional organitzat per l'Ajuntament. Un acte que ha servit a l'alcaldessa, Mercè Conesa, per reivindicar que s'utilitzi el català a les institucions de la Unió Europea i al mateix temps parlar de la vocació europea que té Sant Cugat.

"Sant Cugat té una clara vocació Europea, i això no només ho fem celebrant aquesta recepció, sinó col·laborant amb la comissió europea, per a donar a conèixer les oportunitats que dóna la UE als ciutadans. És un moment que ens hem d'aplicar cada vegada més a la UE", ha explicat Conesa. " Nosaltres ja no imaginem un món amb fronteres, sinó un món on els drets socials són reconeguts, a mi el que em faria il·lusió és que Europa ens reconegués el català com a llengua, perquè som moltes les persones que parlem català, a més de castellà i altres idiomes de la UE", ha subratllat l'alcaldessa.

Actuacions
L'acte ha arrencat amb contes d’arreu d’Europa en diverses llengües a l’espai de llibres infantils. La lectura, que organitza l’Institut de la Infància, s'ha acompanyat d'un taller de punts de llibre poliglotes escrits amb cal·ligrafia medieval, a càrrec dels Museus de Sant Cugat. a més hi ha hagut les actuacions de Patrícia de No, del quartet de l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels i l’Esbart de Sant Cugat. 

Què es commemora?
El Dia d'Europa commemora l’efemèride de la Declaració Schuman, realitzada a París el dia 9 de maig de 1950, que es considera el text fundador de la construcció europea. La Declaració va donar el tret de sortida a la creació de la Comunitat Europea del Carbó i de l’Acer (CECA), primer organisme de la futura Unió Europea.

 
Comentaris

Destaquem