El 13è Patrimoni Viu trasllada els santcugatencs "al passat vinícola de la ciutat"

El passat relacionat amb el vi i les vinyes de la ciutat ha estat el protagonista de la 13a edició del Patrimoni Viu, una edició que ha commemorat el centenari del Celler Cooperatiu

El Celler Cooperatiu està d'aniversari, i és que el 1921 es fundava l'edifici vinícola emblemàtic de Sant Cugat. D'aquesta manera, i per commemorar aquest primer segle d'història, el municipi ha acollit la 13a edició del Patrimoni Viu, entre el dijous 7 d'octubre i el diumenge 10, una edició en la qual el Celler i la tradició vitivinicultora han estat els protagonistes en aquestes activitats organitzades pels Museus de Sant Cugat.

Així ho explica Esther Madrona, tinenta d'alcaldia de Memòria Històrica de l'Ajuntament de Sant Cugat: "Hem celebrat el primer centenari del Celler Cooperatiu amb una sèrie d'activitats el fil conductor de les quals ha estat el nostre passat relacionat amb el vi i les vinyes. Volíem explicar a la ciutadania com eren els nostres estils de vida i la manera que tenia la societat de relacionar-se".

Així doncs, l'exposició El Celler Cooperatiu. La mirada dels Cabanas del dijous 7 d'octubre va donar el tret de sortida a la celebració d'aquesta 13a edició del Patrimoni Viu, una celebració que va continuar divendres amb l'itinerari teatralitzat Cent anys de Celler i una taula rodona amb Miquel Grau, president de la Cooperativa Vitivinícola i Ferran Bell, hereu de la Masia de Can Bell.

Els més petits també han tingut cabuda en aquesta celebració, i és que durant el cap de setmana, s'han realitzat activitats infantils com un recorregut de jocs realitzats amb botes de vi transformades, contes sobre la vinya i els ceps, pintura amb vi o tallers artístics entre altres. D'altra banda, la cultura popular (amb la ballada del Grup Mediterrània) o els concerts de Carles Belda o Els Elements han posat la música en aquesta celebració dels primers 100 anys del Celler Cooperatiu, en una celebració que a més hi ha hagut diferents visites per la vila, en el Celler o a la Masia de Can Bell.

Amb això, Madrona fa un balanç molt positiu d'aquest aniversari: "Durant el cap de setmana han participat unes 1.400 persones a aquestes activitats del Patrimoni Viu, unes activitats que en fem també una gran valoració qualitativa. Hem pogut acostar a tothom el nostre passat relacionat amb el vi, un passat que ens defineix com són".

Amb tot, la celebració d'aquest centenari no acaba aquí, i és que durant tota la tardor se seguirà celebrant Celler Cooperatiu. 100 anys, una festivitat per commemorar l'aniversari d'aquest emblemàtic edifici de Sant Cugat. "Esperem que la ciutadania segueixi tenint ganes de descobrir quines eren les nostres arrels" ha sentenciat Madrona.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem