'La casa de los ladrillos rotos', el nou llibre de Dionisio Giménez

Una història de mort, guerra i amor

L'escriptor i periodista Dionisio Giménez ha presentat el seu darrer llibre La casa de los ladrillos rotos a Sant Cugat. Ho ha fet a l'establiment Fleca & Cafè Pearson aquest dimecres 17 de juliol. L'acte ha comptat amb l'assistència d'amics i lectors que han volgut adquirir l'últim llibre del periodista i aconseguir una firma i dedicatòria.

La casa de los ladrillos rotos és una obra de ficció que succeeix en un període del temps real. Durant la presentació, Dionisio Gómez ha valorat els llibres i la ficció: "Un llibre és un món que fabriquem i que hi ha una barreja de veritat, de ficció, d'imaginació i de mitges veritats. No és veritat que un llibre de ficció només sigui ficció".

L'última obra de Giménez narra la història d'un home romaní fill d'un revolucionari d'esquerres que va lluitar contra la dictadura de Primo de Rivera i en el bàndol republicà durant la Guerra Civil. El seu pare havia combatut amb els "Homes Sense Terra", un grup d'anarquistes que tenia per norma que qualsevol agressió a un integrant del grup, seria corresposta amb una altra agressió. Així doncs, amb l'afusellament del pare després de la Guerra Civil. El fill va decidir cercar i executar als quatre responsables de la seva mort mitjançant elaborats plans. En aquest sentit, Giménez defineix el protagonista romaní com un "assassí simpàtic, raonable i just". La primera trama conflueix amb la d'un nen de Torre-romeu, un barri de Sabadell, que surt a recollir maons massissos al barri amb els seus amics. L'amistat de l'home que busca venjança i el nen, va creixent i, quan el nen troba unes cartes d'amor d'anys enrere, tot es complica.

El títol del llibre es deu a aquesta segona trama, ja que, a Torre-romeu, moltes cases estan construïdes amb maons massissos trencats que, a mitjan segle XX, es recollien i reutilitzaven. Dionisio Giménez recollia maons de petit, i vivia en una d'aquestes cases. Explica, anecdòticament, que la seva mare li va voler fer arreglar la paret: i quan ell li va respondre que era ben bonica, però que ja l'arreglaria, la seva mare no va poder esperar i hi va col·locar el sofà al davant.

Amb aquesta obra, Dionisio Giménez vol retratar l'Espanya del segle XX a través d'una història fictícia, però ambientada en una època i uns espais reals. Ho fa a través d'una novel·la plagada de rancor i venjança en un ambient on aquests sentiments eren ben habituals.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem