El futur ús de Can Quitèria com a Centre Grau-Garriga a Sant Cugat ha dividit el Ple Municipal aquest dilluns, 15 de febrer. El Ple ha acordat demanar més transparència al voltant el seu futur ús com a Centre Grau-Garriga, així com debatre dins els treballs de revisió del pla d'Equipaments el possible ús cultural dels edificis municipals com l'antic Ajuntament, el Celler Cooperatiu, els baixos de la plaça del Rei i Villa Felisa, entre d’altres.
Ho acordava amb el suport de totes les formacions polítiques a excepció de Convergència. Carmela Fortuny, tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, i Promoció de la ciutat, ha manifestat que “tots estem d'acord que hi ha un Pla d'equipaments sobre la taula, i que la discussió vindrà donada per l'entorn polític però també ciutadà” però ha discrepat de la moció presentada per ICV-EUiA i ERC-MES dient que “veiem una clara intenció de no reconeixement de la figura de Grau-Garriga i de l'art tèxtil com a identificatiu d'aquesta ciutat”.
Roser Casamitjana (ICV) ha remarcat en aquest punt que “en cap moment, al text de la moció, es nega la possibilitat que sigui el Centre Grau-Garriga”, però ha recordat el segon punt de l'acord dient que “dependrà de les condicions que posem, i de la informació que tinguem”.
En aquest sentit, els grups de l'oposició han acordat que, en el marc de la Comissió informativa de cultura, s'aporti informació detallada de quines han estat les negociacions i els acords per convertir Can Quitèria en un Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil; projecte definitiu, en cas d'existir, en què es basarà l’esmentat Centre; informació sobre quina obra constituirà el fons de l’esmentat Centre i amb quines condicions serà cedida; informació sobre l’existència o no d’un estudi de viabilitat econòmica del Centre Grau-Garriga; i informació sobre les previsions de la rendibilitat sociocultural del Centre Grau-Garriga.