El Carnaval més participatiu posa el punt final amb l'objectiu de continuar creixent

Sant Cugat ha celebrat el Carnaval des de dijous 4 fins a aquest diumenge 7 de febrer

El Gall del Carnaval prenia el poder de la ciutat, el passat dijous 4 de febrer, després de baixar del cimbori i anar fins a l'Ajuntament, on li va prendre la bara de comandament a l'alcaldessa, Mercè Conesa. Des de llavors, Sant Cugat ha viscut 4 dies de festa, amb activitats per a totes les edats.

Divendres 5 era el torn del Cercatasques amb la Marxa Infantil com a fil conductor, doncs els participants duien la mateixa roba i els dorsals de la tradicional activitat infantil. La cita comptava amb la participació de més de 200 persones.

Precisament és amb el canvi de data d'aquest acte, ja que tradicionalment s'havia celebrat el mateix dia que la rua de comparses, que la Comissió considera que ha augmentat la participació de les activitats. Tal com ha destacat la membre de la Comissió de Carnaval Esther Madrona "creiem que el fet d'haver descongestionat el programa ens ha anat molt bé, tant per l'organització que tenim més temps per preparar bé les coses, com per la gent que vol participar-hi".

Dissabte 5, el dia començava a les 10.30 h amb les 4 cercaviles formades pels 264 balladors del Ball de Gitanes. Dividits en grups, les cercaviles sortien des de la plaça del Coll, la de Lluís Millet, la de l'Auditori i la de Rafael de Casanova per recórrer els carrers de la ciutat fins a arribar a la plaça de Pep Ventura, on esmorzaven tots plegats per agafar forces abans de participar en el Ball de Gitanes més nombrós de la història a Sant Cugat.

La festa continuava a la tarda, amb la rua i el tradicional concurs de comparses. Una activitat, que també se superava en xifres, ja que per primera vegada el concurs comptava amb 9 formacions i aplegava més de 150 persones. Un concurs en el qual la comparsa formada per membres dels Castellers de Sant Cugat, Súper Bowlsac, s'adjudicava el primer premi.

Ja a la nit, el Pavelló Municipal s'omplia de 401 persones disfressades per ballar al ritme de l'orquestra Cimarrón. En aquest punt, tal com ha remarcat la Comissió de Carnaval "cal destacar la persona que fa el número 401 perquè tot suma". Bromes a part, doncs a hores d'ara el Gall del Carnaval ja ha tornat el poder l'alcaldessa, des de la Comissió de Carnaval consideren "que la xifra de 401 persones està molt bé. Estem molt contens perquè vam tenir una gran afluència de públic. A més va venir molta gent de més de 40 anys, que els havíem fet una promoció especial per ells".

El punt final del Carnaval ha vingut de la mà dels més petits. Una xocolatada popular, a la plaça de Barcelona, donava el tret de sortida de la jornada, aquest diumenge 7 de febrer. Després la rua, formada per 10 comparses ha recorregut els principals carrers de la ciutat fins a arribar a la plaça d'Octavià, on han fet el concurs de comparses que s'ha adjudicat l'Esplai Sarau amb la seva Màquina del temps.

Finalment, tot i la pluja, una 40a de parelles han participat al tradicional ball de Gitanetes. Una cita que també ha augmentat respecte a les últimes edicions.

Mireu les millors imatges del Carnval.

Mireu les millors imatges del Ball de Gitanes.

Mireu les millors imatges de la Rua de Comparses.

Mireu les millors imatges del Carnaval Infantil.

Mireu el vídeo de Gitanes.

Mireu el vídeo de la Rua de Comparses.

Mireu el vídeo del Carnaval Infantil i el Ball de Gitanetes.

Després de l'èxit assolit en volen més

La Comissió de Carnaval durant la rua de comparses FOTO: David Molina

El Carnaval de Sant Cugat 2016 acaba amb un concepte molt clar: 'l'augment de participació' en totes les activitats programades per la Comissió.

Per això mateix, i després de valorar positivament els canvis proposats en el programa d'enguany, com la descongestió d'aquest, la Comissió es planteja la possibilitat d'assolir més objectius. Tal com ha destacat Esther Madrona "tot i que no depèn de nosaltres, voldríem que totes les escoles públiques de la ciutat celebrin el Carnaval".

D'altra banda, des de la Comissió voldrien acabar de consolidar tot el cicle de Carnaval i celebrar la festa des del dijous gras fins dimecres de cendra.

Finalment, tenint en compte que el Carnaval Infantil ha perillat durant gairebé tot el matí per l'amenaça constant de pluja, Madrona ha aprofitat per reivindicar la necessitat que té Sant Cugat de tenir una sala polivalent on poder celebrar festes com el Ball de Nit de Carnaval, el Cap d'Any o el Carnaval Infantil en cas de pluja.

Carnaval als districtes i l'EMD

Carnaval a l'escola La Floresta FOTO: David Molina

Durant el cap de setmana els districtes i l'EMD han celebrat les seves particulars festes de Carnaval.

Divendres, era el torn de La Floresta i Mira-sol. Les escoles públiques dels dos barris van ser els punts neuràlgics de la celebració.

A Mira-sol, a quarts de 5 de la tarda, començava una rua al ritme de batucada pels carrers del voltant de l'escola. La cercavila posava el punt final al Casal de Mira-sol on els participants van poder gaudir d'una xocolatada.

Per la seva banda a la Floresta van celebrar la festa de Carnaval, amb el corresponent concurs de comparses i la xocolatada a l'escola.

Les Planes i Valldoreix ho celebraven aquest diumenge 7 de febrer.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem