Les reflexions dels artistes que enguany han participat al 'Fem un museu' ja es poden veure al claustre del Monestir. Des d'aquest dilluns, 14 de novembre, i fins al pròxim 11 de desembre, tot allò que han sentit els artistes a l'hora de desenvolupar aquest projecte es pot captar a través de les seves obres d'art.
Aquesta exposició és el punt final al projecte de 'Fem un museu', i és que al juliol, tots els artistes amb discapacitat intel·lectual ja van exposar la seva obra sota el títol 'Emocions'.
Un projecte que va arrencar al 2010 amb l'objectiu de fer accessible l'art i la cultura a persones amb discapacitat. I en el qual un artista santcugatenc i una persona amb discapacitats s'uneixen per fer art.
En aquest sentit, la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha destacat que "Fem un museu és un d'aquells projectes del qual ens sentim molt orgullosos. És un projecte que té 7 anys de vida i n'augurem molts més. De fet, hi ha diversos ajuntaments que ens pregunten per aquesta iniciativa". Fortuny, a més, ha ressaltat que Fem un museu "és un projecte col·lectiu de ciutat, de cultura participada".
En l'edició d'aquest any els artistes que hi han participat són, Tatiana Blanqué, Carmen Abad, Sílvia López, Trinidad Sotos, Miquel Pellicer, José Manuel Casteleiro, Cristina Curto Natàlia Arós i Marta Rodón.
Tots ells han treballat amb usuaris de la Fundació GURU, el Taller Jeroni de Moragas, el Grup Catalonia, la Cooperativa Estel i la Fundació Sant Medir.
Un dels artistes participants, José Manuel Casteleiro ha volgut ressaltar que "aquesta és una experiència molt enriquidora, donat que la col·laboració artística entre dues persones és molt difícil, però l'ambient que es crea quan es fa una activitat col·lectiva és molt important".
Per la seva banda, Lluís Campins, director del Museu de Sant Cugat, ha explicat que aquest projecte "és una de les línies de definició del museu, de fer accessible la cultura i l'accés a l'art. I que el museu sigui un lloc on tothom hi tingui accés". Campins a més, ha destacat que es tracta d'un projecte "molt consolidat i volem continuar treballant en ell".