En rodatge Killder, una pel·lícula "molt santcugatenca"

El santcugatenc Joan Ramon Armadàs és l'escriptor i director de 'Killder', un thriller tecnològic que ha rodat la meitat de les escenes a Sant Cugat

El Pi d'en Xandri, el Monestir, el Teatre-Auditori, la discoteca Moon o els voltants del Golf són algunes de les localitzacions de Killder, la segona pel·lícula del director santcugatenc Joan Ramon Armadàs, que l’ha presentat aquest dijous a la discoteca Moon, un dels escenaris del rodatge. "No m'atreveixo a dir que és la més santcugatenca perquè no sé la resta de les pel·lícules que s'han fet aquí, però és molt santcugatenca segur no només pels dies que hem rodat aquí, sinó pels actors santcugatencs i participacions locals", ha declarat el director. El rodatge a Sant Cugat de la pel·lícula produïda per ImpulsaFilm ja ha acabat i queden 6 dies més a Balaguer. Des del pla filosòfic, el film explora, segons el director, com la tecnologia "amplifica la maldat humana" en un thriller tecnològic. El director espera estrenar-la el 2026.

Un thriller tecnològic

La pel·lícula és un thriller tecnològic amb un argument centrat en una aplicació anomenada Killder, que permet contractar assassins en sèrie per eliminar candidats que apareixen a l’app. Funciona amb un sistema de coincidències, en la línia de Tinder. Per a Joan Ramon Armadàs, aquesta premissa serveix per entrellaçar tots els personatges de la pel·lícula. "És una història molt coral". "A causa de la tecnologia, ho tenen molt més fàcil per esborrar algú del mapa", ha afegit.

Des del pla filosòfic, explora com la tecnologia "amplifica la maldat humana" i això és el que acaba passant amb els personatges: "s'aprofiten de l'accés a la mort". En aquest film, "Explorem que dolents podem arribar a ser i fins on seríem capaços d'arribar", ha comentat.

f3301b0d 6722 5c5f a223 2897d5e83711

Una de les escenes centrals de la pel·lícula rodada al Moon Sant Cugat. FOTO: TOT 

Participació santcugatenca de Killder

"La meitat literalment de la pel·lícula l’hem rodada a territori santcugatenc. Vuit dels setze dies hem estat aquí, ja sigui en espais interiors, exteriors, públics o privats. L’altra pel·lícula també va tenir molta presència de Sant Cugat, però em sembla que aquesta encara més", ha explicat Armadàs. En concret, s’ha rodat a la discoteca Moonz, als Cinemes de Sant Cugat, al Teatre-Auditori, als voltants del camp de golf, a “exteriors de luxe” com el Pi d’en Xandri i el Monestir, així com en interiors particulars i altres indrets de Valldoreix com Sant Cebrià.

Segons Armadàs, al Teatre-Auditori s’hi va enregistrar una escena als camerinos de la fictícia televisió Mediterrani TV, i també s’hi inclou un cameo de l’influenciador santcugatenc Gerry Kerry.

Al Pi d’en Xandri s’hi ha rodat un videoclip d’estil TikTok amb el grup santcugatenc Partiperes.

A la discoteca Moonz es va enregistrar una de les escenes centrals de la pel·lícula, amb la participació de Bruno Oro i una actuació de Pony Pisador i la violinista Astrid Torrente.

A més, un dels actors del rodatge, Lluís Maluenda, també és santcugatenc. "Per a mi és un plaer col·laborar i veure com tot allò que has recorregut adquireix una nova mirada. Aquesta és la màgia del cinema", ha expressat. Pel que fa a la pel·lícula, ha destacat que es tracta d’un “thriller tecnològic terrible”, amb un enfocament coral: "Calien molts cadàvers, i és molt divertit veure tota la dimensió que pot arribar a tenir".

El vestuari femení ha comptat amb la participació de la dissenyadora de moda i també santcugatenca Sílvia Manzana.

Més enllà de Sant Cugat, també s’ha rodat al castell de Cardona i a Mataró.

Una de les escenes de 'Killder'. FOTO: Cedida

Una de les escenes de 'Killder'. FOTO: TOT

Participació internacional

La pel·lícula també compta amb cares conegudes de l’escena nacional, estatal i internacional. Hi participa la cordovesa Macarena Gómez, coneguda per La que se avecina i 30 monedas, que debuta amb el seu primer paper en català; el còmic català Bruno Oro; l’actriu i cantant japonesa Emika Kamieda; Walter Capdevila, el tiktoker català més reconegut; Patrícia Martínez del Hoyo, actriu i directora de Som Eva; i l’actriu emergent Núria Casas.

La resta del repartiment

El llargmetratge és protagonitzat per Raül Tortosa, que ha destacat la capacitat de Joan Ramon Armadàs per engrescar els actors: "Hem treballat junts en un curtmetratge i ara en aquesta pel·lícula. Té una empenta admirable".

Tortosa interpreta un policia encarregat del control i la supervisió d’una onada de crims. "És un personatge amb un rerefons complex i amb moltes coses per amagar. Interpretar papers com aquest és tot un repte, perquè et permet assajar vides que en la realitat no podries dur a terme". Segons l’actor, la pel·lícula planteja un futur distòpic —o fins i tot un present distòpic, tenint en compte la situació actual del món—: "No és tan difícil imaginar que una cosa així pugui passar. Recorda a capítols de Black Mirror."

També tenen un paper protagonista Bella Agossou, Ivana Miño, Clàudia Trujillo, Sònia Masuda, Ricard Balada i Esther Nubiola. El repartiment es completa amb la participació de Miquel Sitjar.

1cfa93a8 3672 ed9d ad66 847854368890

Una de les escenes de 'Killder'. FOTO: TOT

Projecció de Sant Cugat com a ciutat de cinema

Núria Escamilla, regidora de Cultura a l'Ajuntament de Sant Cugat, ha expressat la satisfacció de donar suport a la pel·lícula Killder: “Estem molt contentes de poder acompanyar aquest projecte. Des de Cultura hem apostat pel setè art i, dins el Consell de Cultura, hem creat una taula d’audiovisual amb una mirada especialment educativa. En el món actual, tan ple de pantalles, podem aprofitar l’audiovisual per educar els infants de la ciutat.” Ha destacat també l’emoció de veure localitzacions com el Pi d’en Xandri a la pantalla gran.

Esther Madrona, regidora de Promoció de la ciutat, ha subratllat el potencial de Sant Cugat com a plató: “Poder explicar que Sant Cugat és una ciutat que produeix cinema hauria de servir per promocionar-la dins del món audiovisual”. Ha elogiat la feina de Joan Ramon Armadàs i ha destacat la col·laboració amb la dissenyadora santcugatenca Sílvia Manzana com un exemple d’aquestes aliances creatives.

“La pel·lícula disposa d'espais fàcils d’identificar, com el Monestir o el Pi d’en Xandri. Això és el que intentem fer des de la nostra regidoria: explicar que Sant Cugat és una ciutat plató, ideal per rodar pel·lícules, anuncis o sèries”, ha afegit Madrona. També ha recordat que Sant Cugat ha engegat la marca Sant Cugat, City of Film, i que rodatges com el de Killder ajuden a consolidar-la. Sobre aquesta marca n'ha parlat el director de la pel·lícula. “Vam rodar a Torre Negra, i que existeixi una film comission facilita molt les coses. La feina que hi ha al darrere és molt gran, i cal posar-ho fàcil perquè rodar aquí sigui còmode i plaent", ha remarcat.

Finalment, Joan Ramon Armadàs ha remarcat la seva connexió natural amb Sant Cugat: “Per defecte, m’imagino les històries aquí. Si penso en un cinema o un escenari, me’ls imagino a Sant Cugat. Els espais són molt versàtils i em serveixen per a la pel·lícula. És una ciutat amb moltes possibilitats.”

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.

 
Comentaris