Fantasia asiàtica recollida en un llibre

Joan Ramon Armadàs és coautor del llibre 'FantAsia' que recull cinc històries ambientades a Àsia

Àsia i el cinema són els fils conductors de les cinc històries que integren FantAsia. Un llibre de relats del que Joan Ramon Armadàs n'és coautor, i del que se'n van signar exemplars durant la Taula d'escriptors de Sant Cugat organitzada pel TOT.

Els cinc relats estan centrats cada un en un territori asiàtic diferent i tots tenen, a més de les referències i personatges relacionats amb el cine, una pinzellada pròpia del gènere fantàstic.

Els autors escollits són cinc escriptors que coneixen molt bé els països en què han ambientat els seus relats. Així, Enrique Garcelán és l'encarregat de portar el lector a una Corea del futur, Oriol Estrada el submergeix en una estranya trama criminal en les tríades de Hong Kong, i Eduard Terrades investigarà sobre éssers fantàstics de la mitologia japonesa.

FantAsia també transportarà el lector a l'Índia dels anys setanta en un misteriós rodatge de cinema de la mà de Mike Hostench, i finalment, JR Armadàs farà veure el costat més fosc i oníric del materialisme a la Xina del segle XXI.

El pròleg d'aquesta antologia ha estat escrita per Àngel Sala, director del Sitges - Festival Internacional de Cinema de Catalunya, en un text on fa referència a l'estreta relació entre el cinema i la literatura asiàtica.

 
Comentaris

Destaquem