La sala de concerts, que s'inaugura aquest mateix divendres, 9 de novembre, amb els concerts de Bremen i Mine!, dues formacions amb membres santcugatencs, s'integra, d'aquesta manera, al llistat d'equipaments per portar-hi a terme activitats culturals de caire divers. I és que la voluntat dels seus promotors, com ha assenyalat Cano, és “integrar-se en la ciutat de la que en formen part”.
La primera aposta, la contractació del personal de sala a través del SOM (Servei d'Ocupació municipal), donant lloc de treball a 16 persones en situació d'atur de la ciutat. “Un nombre que augmentarà quan comencin les tardes light, amb sessions de club per a menors, sense alcohol, ja que es contractaran unes 14 persones més”, ha destacat Cano. Una altra dada a tenir en compte “i que és poc visible però molt positiva” ha apuntat Grangé, és que “la neteja el farà el Taller Jeroni de Moragas, una dada molt positiva, perquè com sabeu el Govern central ha tallat els fons de finançament dels tallers ocupacionals, i gràcies a la col·laboració de la Sala Hoboken, doncs serà un afegit més d'aportar un benefici a la ciutat”.
El conveni
Gràcies al conveni signat amb l'Ajuntament de Sant Cugat, aquest tindrà preferència a l'hora de reservar la sala els matins dels dies laborables i les tardes i nits de dilluns a dimecres, i els diumenges a la tarda. El consistori farà servir aquestes franges horàries per organitzar-hi el cicle de concerts Mou-te, amb 10 concerts anuals els dijous i divendres nit a partir de les 23 hores; portar-hi a terme diferents activitats de cultura popular, i altres activitats com reunions de grups, associacions o assajos d'artistes que han d'actuar en altres espais de la ciutat. Per fer-ne aquest ús, l'Ajuntament no haurà de pagar lloguer, però sí les despeses generades per obrir i mantenir la sala mentre la fan servir.
Un altre aspecte d'aquest conveni són els avantatges que rebran els santcugatencs. “Amb aquest conveni volem demostrar la importància de la col·laboració público-privada, tan important per tirar endavant projectes, i gaudir ambdues parts de beneficis”, ha assenyalat Gragé. En aquest sentit, els titulars de la targeta T-Jove Sant Cugat gaudiran d'un descompte especial del 15% sobre el preu de l'entrada a la sala durant les sessions de club, el gerent de la sala serà membre del jurat del Mou-te, es col·laborarà a l'hora d'organitzar concerts o festes de la ciutat, entre d'altres.
A més, gràcies a aquesta col·laboració ha estat possible engegar un nou festival de música pop a la ciutat. Un festival que comptarà amb quatre concerts de grups indies nacionals o internacionals, dos en divendres i dos en dissabtes, que, a més, comptaran amb un grup de Sant Cugat, escollits entre els més destacats del Mou-te. “Tot plegat per projectar els grups locals incloent-los a la xarxa de contactes que de la sala”, ha destacat Grangé.
Finalment, Grangé ha volgut destacar la voluntat de col·laboració entre la sala i el Teatre-Auditori “per poder fer algun tipus de programació conjunta”, per a que determinats tipus d'espectacles “que no tindrien massa sentit al Teatre-Auditori, ara es podran portar a aquesta sala”.
La inauguració
Carles Cano ha recordat que la sala s'inaugura aquest divendres, 9 de novembre, i que durant el cap de setmana l'entrada serà gratuïta a les sessions de club, i “a més, hi haurà una sorpresa, que anunciarem per Facebook, i és que tots els que vinguin aquest cap de setmana, podran gaudir d'avantatges extra durant la resta de l'any”. Igualment, ha fet una crida als santcugatencs per a que segueixin enviant currículums, perquè “hi ha molta rotació, i s'aniran generant llocs de feina”.