Nova proposta d’Els Pets amb Joan-Pau Chaves com a artífex. Què proposen?
La gent pot veure a l’escenari el quintet habitual d’Els Pets i una afegitó d’una secció de cambra. És a dir, un quartet de corda i un trio de vent. En aquest trio hi ha dos integrants, trompeta i saxo, que aquest any que el grup en fa trenta, s’han incorporat a la gira elèctrica, i que ara continuen amb la segona part de la gira, però amb un tall més clàssic.
A què és deu el canvi de format?
Vam fer en el seu moment dues gires de teatre amb el repertori del grup en clau més de teatre. En aquest cas, més que en clau de teatre, és en clau més simfònica i surt d’un projecte de l’any passat, del Festival Estrenes de Girona, que se’ns va fer un encàrrec de fer un concert amb una formació simfònica reduïda i ens va agradar molt. De fet, la vam fer a l’Estrenes i després al Festival de Cap Roig. Però va ser com un regal per a tots, perquè eren 8 cançons del repertori. Ara són totes.
Ja s’ha pogut veure la proposta a Sant Cugat, i a Girona. Expliqui el repertori.
Són cançons d’Els Pets, moltes molt conegudes, però moltes d’elles estan bastant retocades. I les que no ho estan, ja tenen aquesta sonoritat més clàssica, en aquest ambient de fusta i de metall que ja els canvia una mica el vestit. Però sí que hi ha algunes cançons que se’ls dóna bastant la volta.
Un canvi de vestit del qual vostè n’és el responsable...
Tota l’orquestració l’he feta jo, partint una mica d’aquella idea de l’any passat. Les vuit cançons que vam orquestrar les repetim, les he adaptades una miqueta perquè la formació és diferent, però sí, tot està una mica en base a això. És una orquestració reduïda, per tant, pensem en cambra; en escenaris de teatre petits, que no hi hagi un simfonisme... Tot i que també intento treure el cap, ensenyar una poteta en aquest sentit.
I els músics que els acompanyen, qui són?
És una formació creada expressament. Són amics meus amb els quals ja hem treballat junts en altres històries, i ja per Cap Roig els vaig demanar que vinguessin. Són gent que estan molt acostumats a treballar amb artistes de música moderna, tot i que són de formació clàssica i se’ls pot veure amb formacions al Liceu, a l’Esmuc... Però són gent habituada a col·laborar amb artistes molt popies.
Enregistren el concert.
Tothom es va animar molt, i vam trobar que era un projecte maco, i què la millor manera de celebrar el 30è aniversari era així, deixant constància.
On més els portarà la gira?
Anem a Ordino, al Teatre Fortuny de Reus, a Castellbisbal, a Barberà del Vallès i a la Sala Barts de Barcelona. Toquem a totes les províncies!
Trenta anys. Quins altres reptes els queden?
Crec que ara toca un any de descans. Treure disc, gira de presentació de nou disc, gira de grans èxits... Fa 15 anys que estic amb ells, i sempre hem funcionat així; al tercer any toca silenci i ja preparació del nou disc. Anirà bé parar i que hi hagi nous projecte!
Pets per estona!
Sí! I tant!